Winnaars filmwedstrijd bekend

16.05.2007 / 19:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kennisnet ict op school

Kennisnet ict op school

Vandaag, 16 mei, vond de finale plaats van de filmwedstrijd Expose Your Talent van Kennisnet Ict op school. Er werden veel goede films ingeleverd en diverse prijzen uitgereikt. De film 'Vlaai' won in de categorie voortgezet onderwijs. Deze film werd gemaakt door drie leerlingen van het Zuyderzee College uit Emmeloord. De vakjury zei het volgende over de film: 'Deze film gaat buiten de veel voorkomende onderwerpen om. Het is de makers goed gelukt om met veel korte beelden het verhaal te vertellen. De opbouw was goed, er was sprake van een redelijk snelle beeldwisseling en er waren geen saaie shots. Ook heel sterk was het acteerwerk. De acteurs speelden natuurlijk. Het enthousiasme en plezier straalden er vanaf. Qua locaties is er ook gekozen voor originele plaatsen. Vooral het bakkerijtje: alles zit erop en eraan, en alles klopt'.

In de categorie mbo won 'Fotomotion'. Zeven studenten van het Drenthe College maakten deze bijzondere film. De vakjury vond deze film origineel en met liefde gemaakt. Er zit geen verhaal in de film, maar de makers hebben een afwijkende manier om zichzelf te presenteren gekozen, het is anders dan anders. Bovendien is het mooi gemaakt!

Expose Your Talent blijkt een succesvolle manier om ict in het onderwijs te brengen. In het nieuwe schooljaar organiseert Kennisnet Ict op school de wedstrijd voor de vierde keer. Dan kunnen ook groep 7 en 8 van het basisonderwijs meedoen met Expose Your Talent.


---