Ingezonden persbericht


Persbericht

Vakantiewoning-Plus door RNN7 genomineerd als één van de vijf kanshebbers voor de titel 'leukste toeristische bedrijf van Nederland'.

Lelystad, mei 2007. De directeur en eigenaar van Vakantiewoning-Plus, Joost Maasman, toonde zich zeer verheugd toen hij onlangs door de nieuwsredactie van RNN7 werd benaderd. Zijn bedrijf is een van de vijf genomineerde bedrijven die in aanmerking komen voor de titel 'het leukste toeristische bedrijf van Nederland'. Op 21 mei worden er filmopnames gemaakt in Lelystad en op 26 mei is de eerste uitzending.

Twee jaar geleden startte Maasman zijn bedrijf in Lelystad vanuit een idee dat geboren werd vanuit zijn eigen vakantiebehoefte. Als vader van een gezin was hij wekenlang bezig om samen met zijn vrouw een geschikte vakantiewoning te vinden. Avonden lang werd het internet geraadpleegd en de kranten nageplozen om toch maar vooral die woning te vinden. Wat ieder jaar weer tegenviel waren de vele telefoongesprekken met eigenaren van woningen om na te vragen wat er in de omgeving te doen is, hoever het lopen is naar een supermarkt, et cetera. Daarna moest er nog een afspraak worden gemaakt om het contract te tekenen. Kortom, een bezigheid die veel tijd in beslag nam.

Zo ontstond het idee voor een website om vraag en aanbod te bundelen. Eigenaren van tweede woningen lopen tegen dezelfde problematiek aan als huurders van vakantiewoningen. Beide partijen zouden zeer gediend zijn bij een website die Vakantiewoning-Plus werd genoemd. Dat het een succesvol concept is heeft Maasman de afgelopen twee jaar wel bewezen. Met meer dan 25.000 vakantiewoningen in landen als Frankrijk, Spanje, Italië, België, Nederland, Duitsland, Turkije, Engeland, Portugal, Hongarije, Kroatië, Tjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Slowakije, Denemarken, Polen, Luxemburg, Noorwegen, Ierland en Zweden.

Eigenaren van tweede woningen (huizen, appartementen, chalets en mobile homes) kunnen voor het luttele bedrag van 55 euro per jaar hun woning aanbieden via Vakantiewoning-Plus. Zij maken daarbij gebruik van het online boekingssysteem waarin de contracten al zijn opgenomen. Ook de beschikbaarheid van de woning kunnen zij tussentijds wijzigen. Toch wel fijn als je zelf ineens besluit om er een extra weekje tussenuit te gaan.

Voor de huurders zijn er geen kosten aan het gebruik van de website verbonden. Men kan zo kosteloos een vakantiewoning zoeken en direct boeken. De beschikbaarheid van de woning is meteen zichtbaar en een beslissing kan dus snel genomen worden. Een samenwerking met eurorelais en bungalow.net maken het dienstverleningspakket van Vakantiewoning-Plus compleet.

Met de nominatie van RNN7 als een van de kanshebbers op de titel 'meest leuke toeristische bedrijf van Nederland' is Maasman zeer in zijn nopjes. In twee jaar tijd heeft hij samen met zijn medewerkers een zeer goed concept tot een succesvol bedrijf weten uit te bouwen. De uitzending is te zien op RNN7 op 26 mei om 17.15 uur. In de uitzending worden de kijkers opgeroepen om hun stem uit te brengen op de volgens hen meest geschikte kandidaat voor deze titel. Stemmen kan nog tot donderdag 31 mei 12.00 uur. Voor meer informatie: www.vakantiewoning-plus.nl. Om de uitzending live te volgen via het internet: www.hetleukstebedrijf.nl