Inkt van Cartridge World is beter dan originele inkt

LONDEN, 20070519 -- LONDEN (16 mei 2007) - Inkt van leveranciers zoals Cartridge World is van betere kwaliteit dan de hoger geprijsde inkt van printerproducenten, blijkt uit een onderzoek van www.trustedreviews.com, een onafhankelijke Britse technologiewebsite.


De testresultaten ontkrachten de claims van printerproducenten dat de inkt van derden, onder andere Cartridge World, van inferieure kwaliteit is. Dit zou Europese consumenten moeten overtuigen van het feit dat ze hun printkosten kunnen verlagen zonder in kwaliteit achteruit te gaan.

Simon Williams, een printerexpert van Trusted Reviews, voerde de test uit. De bevindingen staan in een artikel met de titel 'The Inkjet Investigation' ('het inkjetonderzoek'). Williams testte vier printers (van Canon, Epson, HP en Lexmark) die het meest thuis en op kantoor worden gebruikt en vergeleek de resultaten tussen de inkt en papier van printerproducenten en die van derden.

Een consumentenpanel van standaard gebruikers werd gevraagd om de 230 printresultaten met elkaar te vergelijken. Ondanks de claims van de grote printerproducenten dat de printkwaliteit achteruit gaat als de consument merkloze inkt gebruikt, stelde het testpanel het tegenovergestelde vast. "Ons panel verkoos de afdrukken met merkloze inkt boven de prints met de inkt van printerproducenten."

Andere bevindingen zijn:

* Bij elk merk printer gold het volgende: Combinaties van inkt en papier van derden gaven vaker topscores dan afdrukken met merkinkt en -papier.

* Geen van de prints op fotopapier met Canon-inkt had een topscore.

* Inkt van Cartridge World was ten opzichte van de inkt van Canon, Epson en HP altijd beter.

* In drie van de vier testcategorieën staat Cartridge World inkt bovenaan (scores van verschillende printresultaten gemiddeld genomen; in vergelijking met andere hervullers en merkloze inktleveranciers ).

De website www.trustedreviews.com voert elk jaar honderden diepgaande onderzoeken uit in consumentenelektronica en IT-apparaten. Dit om consumenten te helpen zich door de ingewikkelde wereld van de elektronica te worstelen en de claims die producenten maken.

Bron:
www.netherlandscorporatenews.com/archive/en/2007/05/16/f067.htm

Voor de testuitslag kijk op:
www.trustedreviews.com/printers/review/2007/04/21/The-Inkjet-Investigation/p10




Cartridge World Breda B.V.