Gemeente Cromstrijen


Lezing over Sonny Boy in Puttershoek

(09-05-2007)

Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert woensdagmorgen 16 mei een lezing over de roman Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Laurieke de Kooning houdt van 10 tot 12 uur een presentatie in het cultureel centrum De Drie Lelies te Puttershoek. Zij vertelt over het ontstaan van het boek en het over het leven van de hoofdpersoon Sonny Boy. Het gelijknamige lied wordt door Al Jolson ten gehore gebracht.

Vóór de pauze staat de roman Sonny Boy centraal. Het ontstaan van het boek, de structuur en de thematiek. Na de pauze gaat het over Kamp Vught, het Philips-Kommando, concentratiekamp Neuengamme en de ondergang van de Cap Arcona. De vraag rijst welke rol het Philips-Kommando heeft gespeeld in Kamp Vught. Werkten zij voor de Duitsers of hielpen zij juist joden en andere gevangenen te ontsnappen aan de greep van de bezetter? En hoe komt het dat Neuengamme niet is opgenomen in het collectieve geheugen? De lezing wordt afgesloten met een discussie.

Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop in bibliotheek Puttershoek en aan de zaal. U kunt ook reserveren in de andere vestigingen van Bibliotheek Hoeksche Waard in Heinenoord, Mijnsheerenland, 's-Gravendeel, Klaaswaal, Numansdorp, Oud-Beijerland en Strijen.

Meer informatie en openingstijden van de bibliotheken vindt u op www.bibliotheekhoekschewaard.nl