Gemeente Hardenberg

Finish en tijdrit Olympias Tour op Hemelvaartsdag in Hardenberg

Dit jaar ook tijdrit in Hardenberg

Op Hemelvaartsdag (donderdag 17 mei) en vrijdag 18 mei is Hardenberg twee dagen lang de wielerstad van Oost-Nederland met de finish van de etappe Heerenveen - Hardenberg in Olympias Tour, een individuele tijdrit en de start van het traject Hardenberg - Son en Breugel.

Olympias Tour is een meerdaagse internationale wielerwedstrijd voor topamateurploegen. Zon negen dagen worden onderling krachten gemeten tussen een groot aantal nationale en internationale wielrenners. Op de erelijst van dit wielerevenement staan de namen van velen, die later als professional grote prestaties hebben geleverd. NOS Studio Sport legt het evenement van dag tot dag vast. Hardenberg was ook in 2005 en 2006 gastgemeente voor dit evenement.

Finish

Op Hemelvaartsdag (17 mei), tijdens de etappe Heerenveen Hardenberg, staat de finish van de renners rond 12.30 uur gepland op de Europaweg in het centrum van de stad. De renners komen rond 12.00 uur de gemeentegrenzen van Hardenberg binnen op de Zwolseweg in Balkbrug. Via Dedemsvaart en vervolgens de Jachthuisweg (bij Slagharen) gaat de race verder in de richting van Hardenberg. Direct aansluitend aan de finish vindt de huldiging van de winnaars plaats.

Tijdrit

Na een paar jaar van afwezigheid vindt dit jaar weer een tijdrit plaats in Olympias Tour. De centrale organisatie heeft deze toegewezen aan Hardenberg. Om 17.30 uur start op de Europaweg de individuele tijdrit van 17 kilometer. Om de minuut gaat dan een renner van start. Het parcours leidt de renners door het buitengebied in de richting van Brucht en Bergentheim. De tijdrit mag worden gezien als een sportief hoogtepunt in Olympias Tour, omdat de uitslag ervan veelal bepalend is voor het verdere verloop van de ronde. Op vrijdag 18 mei vertrekt het peloton vanaf het Spindeplein in Hardenberg voor de zevende etappe naar Son en Breugel. Rond 10.45 uur vindt de officiële start plaats.

Plaatselijke organisatie

De plaatselijke organisatie van deze editie van Olympias Tour is in handen van de Stichting Hardenberg Promotie (SHP) en de Hardenberger Wielervereniging (HWV). Naast het wedstrijdgebeuren wordt ook een gezellig randprogramma opgezet, mede in samenwerking met de stichting OMA. De Rabobank Vaart en Vechtstreek en de gemeente Hardenberg ondersteunen het evenement financieel.