Ingezonden persbericht


PERSBERICHT -

Amsterdams MeloManics released debuutalbum

The Grey Light vanaf 17 mei verkrijgbaar

What makes a good song great? Het is lef om buiten de geijkte paden te treden en je ook nog te onderscheiden van massa. Als het aan de MeloManics ligt begint het daar pas mee. Het debuutalbum van de band - The Grey Light - is een gedoodverfde winnaar voor iedereen die van goeie muziek houdt. Vanaf 2 mei is de nieuwe single Get You verkrijgbaar via I-Tunes. Donderdag 17 mei is de releaseparty van The Grey Light in de Amsterdamse Paradiso.

Jam-packed met electronica, rock en gruwelijk goeie songs, zijn de MeloManics een band die de zaal op zijn kop weten te zetten. Ze maken hun eigen mix van rock'n'roll en synthpop, en versmeden dit tot het organische MeloManics-geluid.

Bijna 4 jaar geleden vormde dit Amsterdamse trio, waarvan de naam ziekmakende liefde voor muziek betekend, zich. Niet alleen hun opvallende, scherpgeklede verschijning springt in het oog; ook het enthousiasme waarmee ze optreden overtuigde al 300.000 mensen bij Parkpop en bij andere optredens, zoals op Mysteryland en op het 5 Days Off... festival. Hun From The Factory ep uit 2003 ontving goede kritieken en kreeg veel nationale airplay. De vorig jaar verschenen WYSIWYL 12" op BlackLabel kreeg ook goede kritieken in de nationale pers en kwam regelmatig voorbij op de landelijke radio. Met hun aankomende debuutalbum vestigen de MeloManics hun naam definitief in de vaderlandse rock-o-tronics scène.

Vol met hoogst dansbaar materiaal is The Grey Light een klein meesterwerk die verschillende genres met elkaar in botsing doet komen. Met invloeden van onder andere Kraftwerk, Daft Punk, Zoot Woman, New Order, Faith en Bloc Party hebben de MeloManics het beste in hun muziek weten te combineren en hier 9 ijzersterke songs uit weten te smeden.

De CD is voorafgegaan door de 12" 'WYSIWYL' die in het najaar van 2006 verscheen op het Amsterdamse BlackLabel Records, en welke opnieuw op wit vinyl verkrijgbaar is via Rushhour Distribution. Verder is vanaf 2 mei de nieuwe single Get You verkrijgbaar zijn via I-Tunes. De release van de CD vindt op 17 mei plaatsvinden in Nederlands bekendste poptempel Paradiso. Dus... Get Ready to Dance!

Tracklist:


1 Can't Stop


2 Come On


3 WYSIWYL


4 Energize


5 Get You


6 My Style


7 DAF


8 Rock'n'roll


9 Out of Control

MeloManics bestaat ut Jeroen Joosten (toetsen), Guido Schuurman (gitaar) en Bel Olgers (drums).

BlackLabel Records was in 2001, met hulp van Rushhour Records, opgericht door KidGoesting. Begonnen als een label wat zich puur richtte op electro met releases van Deflektorz, Comtron en Ultradyne, werd al snel de horizon verbreedt en was er ook ruimte voor acts als MeloManics en Quick & Brite. Met vaste avonden in Paradiso, 11, Bitterzoet en Flexbar is labelbaas KidGoesting een van Nederlands bekendste electro en eclectische dj's.

www.melomanics.nl - www.blacklaberecords.org


- EINDE PERSBERICHT -

Van The Grey Light zijn recensie-exemplaren beschikbaar. Bel of mail en de cd wordt meteen op de bus gedaan!

Er zijn interviewmogelijkheden met de bandleden van MeloManics. Uiteraard is ook KidGoesting, als labelbaas die MeloManics heeft getekend, te spreken over de release!

Coverfoto en bandfoto's zijn te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.php

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

M: 06 - 4500 8427, F: 08 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

Check ook Dizkuzz - forumdiscussies met en over de muziekbizz - www.dizkuzz.nl