Gemeente Hardenberg

Finalisten Erik en Sascha So you wanna be a popstar donderdag in Hardenberg

Hardenberg trots op zangtalenten Edwin Evers en Erik Hulzebosch

De finalisten Erik Hulzebosch en Sascha Visser van het populaire SBS6-programma So you wannabe a popstar verzorgen komende donderdagmiddag, Hemelvaartsdag, een gastoptreden in Hardenberg. Ergens tussen 15.30 en 17.30 uur treden ze op in de feesttent op het Stephanusplein in het centrum van de stad. Het optreden is onderdeel van het programma rondom de finish en de tijdrit van Olympias Tour.

Trots
In de gemeente Hardenberg zijn we trots op onze beroemde inwoners Erik Hulzebosch, maar ook op Edwin Evers, die eerder al die andere talentenjacht Just the two of us op Talpa heeft gewonnen, zegt burgemeester Bert Meulman. Ze blinken allebei uit in hun dagelijkse professie, maar beschikken blijkbaar beide ook nog over verborgen zangtalent.

Promotie
Ook bij de Stichting Hardenberg Promotie is enthousiast gereageerd op het bijzondere optreden van Erik Hulzdebosch en Sasscha Visser. Wij waren blij verrast dat SBS6 ons benaderde, zegt Roelie Brink. We hebben direct alles in werking gesteld om het te laten slagen. Persoonlijk zie ik het als een mooie aanvulling op het toch al leuke programma dat we op Hemelvaartsdag in Hardenberg hebben.

TV-opnames
Erik Hulzebosch en Sasscha Visser worden bij hun optreden gevolgd door de cameras van So you wannabe a popstar. Zoals aangegeven vinden de optredens plaats ergens tussen 15.30 en 17.30 uur in de feesttent op het Stephanusplein.

Olympias Tour
Op Hemelvaartsdag (17 mei), tijdens de etappe Heerenveen Hardenberg, staat de finish van de renners rond 12.30 uur gepland op de Europaweg in het centrum van de stad. Direct aansluitend aan de finish vindt de huldiging van de winnaars plaats.

Tijdrit
Na een paar jaar van afwezigheid vindt dit jaar weer een tijdrit plaats in Olympias Tour. De centrale organisatie heeft deze toegewezen aan Hardenberg. Om 17.30 uur start op de Europaweg de individuele tijdrit van 17 kilometer. Om de minuut gaat dan een renner van start. Het parcours leidt de renners door het buitengebied in de richting van Brucht en Bergentheim. De tijdrit mag worden gezien als een sportief hoogtepunt in Olympias Tour, omdat de uitslag ervan veelal bepalend is voor het verdere verloop van de ronde. Op vrijdag 18 mei vertrekt het peloton vanaf het Spindeplein in Hardenberg voor de zevende etappe naar Son en Breugel. Rond 10.45 uur vindt de officiële start plaats.

Plaatselijke organisatie
De plaatselijke organisatie van deze editie van Olympias Tour is in handen van de Stichting Hardenberg Promotie (SHP) en de Hardenberger Wielervereniging (HWV). Naast het wedstrijdgebeuren wordt ook een gezellig randprogramma opgezet, mede in samenwerking met de stichting OMA. De Rabobank Vaart en Vechtstreek en de gemeente Hardenberg ondersteunen het evenement financieel.