Stadsdeel Amsterdam-Noord

30e Wielerronde Purmerplein

Op donderdag 17 mei organiseert Wielervereniging A.R.C. Ulysses de traditionele wielerronde op het Purmerplein in samenwerking met de Rotary Club. Portefeuillehouder Sport Chris de Wild Propitius is hierbij aanwezig om het startschot voor de koppelkoers te geven. Miss Noordje huldigt dit jaar de winnaars van de koppelkoers en de dikke bandenrace op feestelijke wijze.

Het is de 30ste keer dat de wielerronde op het Purmerplein in Amsterdam-Noord op Hemelvaartsdag wordt georganiseerd. Wielrenners uit verschillende categorieën kunnen meedoen met de race. Bij de dernyrace volgt de renner het brommertje dat zijn tempo bepaalt. De koppelkoers is een race voor koppels, de race wordt door twee personen gereden waarbij ze elkaar na iedere ronde afwisselen. Een koppelkoers is uniek voor een wielerronde op de weg; normaal gesproken is dit type race voor op de baan. De dikke bandenrace is speciaal georganiseerd voor basisschoolleerlingen.
Het programma is als volgt:


* Nieuwelingen junioren meisjes 11.00 uur
* Dernys series/voorrondes 12.30 uur

* Koppelkoers 14.30 uur

* Dikke banden race (kinderen) 15.00 uur

* Kleine finale dernys 15.30 uur

* Grote finale dernys 16.00 uur

Inschrijven voor de dikke bandenrace kan nog tussen 13.30 en 15.00 uur. Voor de overige categorieën kan dit s ochtends.

Naast de wielerronde zijn er de hele dag gezellige festiviteiten op het plein, waaronder een braderie, een springkussen en natuurlijk muziek.

Aan de redactie:
U bent van harte uitgenodigd om bij de wielerronde en de huldiging aanwezig te zijn. Het programma begint om 11.00 en wordt om 16.30 afgesloten.

Miss Noordje huldigt de winnaars van de koppelrace om 14.30 uur. Om 15.30 uur vindt de prijsuitreiking van de dikke bandenrace plaats.

Meer informatie:

Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349 255