Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Eindhoven, 15 maart 2007

NK Dressuur steunt Brooke Hospital

Het Nederlands Kampioenschap Dressuur, dat voor de tweede keer in Eindhoven gehouden wordt, steunt Brooke Hospital for Animals. De organisatie heeft ervoor gekozen om een gedeelte van de opbrengst van de kaartverkoop te schenken aan werkdieren voor mensen in ontwikkelingslanden. Het NK Dressuur, dat tegelijkertijd met het Internationaal Concours Hippique Eindhoven wordt verreden, vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 20 mei. De VDL springderby is traditiegetrouw op zondag (20 mei).

De toegang voor beide onderdelen blijft geheel gratis. Alleen voor de finales van de junioren, young riders en senioren op zaterdag 19 mei worden er kaarten verkocht voor de tribune, om onder andere de rust in het dressuurstadion te waarborgen.

De organisatie van het evenement heeft dit jaar gekozen voor Brooke Hospital vanwege het goede werk dat zij verrichten in ontwikkelingslanden. Brooke helpt werkpaarden en ezels van straatarme mensen. De toegewijde lokale dierenartsen en hun teams geven gratis diergeneeskundige hulp, voorlichting en cursussen in gemeenschappen in Egypte, India, Jordanië en Pakistan.