Ingezonden persbericht

Van: Kunst en Antiek Initiatieven
Onderwerp: De Art Nouveau & Art Deco Dagen
Datum: 13 mei 2007
---

Haarlem, 13 mei 2007

Zestien specialisten op het gebied van toegepaste kunst uit de art nouveau en art deco periodes (1880-1930), elf uit Nederland en vijf uit Duitsland plus een kunstboekenantiquariaat nemen op 17, 18, 19 en 20 mei aanstaande deel aan de zesde De Art Nouveau & Art Deco Dagen in de Frankestraat 31 t/m 39 in Haarlem

Geen aap maar een meerkat
Naast de in de vorige persberichten, met trots, gemelde 'Samuel Schellink - Wereldtentoonstelling' vaas en de bronzen 'Chinese jongleur' nog een zojuist door een deelnemer verworven bijzonder object:
een dertig centimeter hoge porseleinen Meerkat gemaakt bij KPM- Berlijn in 1913 naar een ontwerp Anton Puchegger (1878-1917). Pucheggers dierplastieken vormden het middelpunt van de Dierfiguren tentoonstelling, die werd gehouden in het Berliner Künstlerhaus in februari 1918. Een identiek exemplaar bevindt zich in het Bröhan-Museum in Berlijn. De afbeelding treft u aan in de bijlage.

Vreselijk dom!
In de vorige persberichten ben ik vergeten de openingstijden te vermelden, waarvoor veel excuses. De openingstijden zijn: donderdag 17 mei van 16.00 tot 20.00 uur, 18, 19 en 20 mei van 11.00 tot 18.00 uur.
De beurzen vinden plaats in de Frankestraat 31 t/m 39, in het historisch centrum van Haarlem, op circa tien tot vijftien minuten lopen van het station, diverse bushaltes en parkeergarages.

Waarom Haarlem?
Ook de 'Meerkat' is weer een voorbeeld van de vele bijzonder mooie en kwalitatief uitstekende objecten, die tijdens deze themabeurs te koop zullen worden aangeboden. De liefhebber van goede art nouveau en art deco voorwerpen hoeft daarvoor niet naar de kunst- en antiekbeurzen in Amsterdam of Den Bosch te gaan, waar slechts vier tot vijf handelaren op dit gebied aanwezig zijn. In Haarlem zijn er zestien van hetzelfde niveau.

----------------------------------