VVV Zuid-Holland Zuid


8 mei 2007: Voldoende kaarten Klucht van de Molenaar

---

Voldoende kaarten Klucht van de Molenaar

In het Jaar van de Molen speelt Theatergroep De Kale op donderdag 17, zaterdag 19 mei en maandag 25 juni De Klucht van de Molenaar op een unieke buitenlocatie: bij de bezoekmolen van het Werelderfgoed Kinderdijk. Voor alle voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar.

Kaartverkoop
Het publiek neemt er plaats op een kleine tribune en heeft uitzicht op de beroemde molens. Het terrein van de bezoekmolen is op de publieksavonden opengesteld tussen 19.15 en 21.30 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur en duurt één uur. Kaarten à EUR 24,50 zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij de kantoren van VVV Zuid-Holland Zuid en via www.vvvzhz.nl . Telefonische inlichtingen: 0900-463 68 88.

Komedie van Bredero
De Kale neemt de komedie van Bredero (1585-1618) in reprise in het kader van het Jaar van de Molen. Bredero schreef De Klucht van de Molenaar in 1613 en sloot deze af met zijn beroemde lijfspreuk 't kan verkeren'. In zijn toneelstuk voert hij een warmbloedige molenaar ten tonele die het niet zo nauw neemt met de huwelijkse trouw, maar die uiteindelijk zelf de dupe wordt van zijn daden. Bredero's bloemrijke en onverschrokken taalgebruik maar het stuk voor iedereen onweerstaanbaar.