Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT

Apeldoorn 8 mei 2007

Internationale Krachten bundeling inzet tijdens Internationale Anti Stierenvecht Conventie te Lissabon.

25 Europese en Latijns Amerikaanse dierenrechten organisaties bijeen in Portugal tijdens uniek congres

Uitgenodigd door de Portugese dieren bescherming groep ANIMAL in samenwerking met de League Against Cruel Sports en het Belgische en Nederlandse Comité Anti Stierenvechten zullen samen met 22 andere anti stierenvecht en dierenbescherming organisaties vanuit Europa en Latijns Amerika discussie gestart worden om stierenvechten wereldwijd uit te bannen. Dit congres heeft plaats van 17 tot en met 19 mei in Lissabon Portugal.

Op de agenda staan diverse discussie items over de anti stierenvecht acties die wereldwijd gehouden worden. Voorafgaand aan het congres zal op 17 mei een grote protestmars gehouden worden door de straten van Lissabon welke om 19.00 uur van start zal gaan. Tijdens deze protestmars zal duidelijk gemaakt worden dat stierenvechten geen sport zijn maar slechts brute moord.

Gedurende twee dagen zullen de 25 uitgenodigde organisaties gesprekken en discussies voeren om uiteindelijk te komen tot een wereldwijde aanpak om stierenvechten bij wet verboden te krijgen. Door de krachten en de kennis te bundelen hoopt men meer wereldwijde druk te kunnen zetten. Namens Nederland zijn het Comité Anti Stierenvechten en Stichting Dierenhulp Venezuela uitgenodigd deel te nemen. Laatstgenoemde organisatie was eind april verantwoordelijk voor een grote protestmars in de straten van Carácas ( Venezuela). Inzet was het verbod op stierenvechten en aanname van een eerste wet ter bescherming van dieren in zijn algemeenheid. In Venezuela was stierenvechten sinds 1998 verboden op Isla Margarita echter sinds december 2006 is op dit vakantie eiland het eerste gevecht weer gehouden.

Miquel Moutinho, President van ANIMAL Portugal over dit initiatief: "Het is een historisch moment, niet enkel vanwege het internationale karakter maar ook omdat het van groot belang zal zijn voor alle internationale organisaties die zich inzetten en in de frontlinie lopen om dierenrechten politiek op de agenda te krijgen in e diverse landen. Het zal een wederzijds leer proces worden waaruit we hopelijk gezamenlijk meer krachtenbundeling gaan krijgen. "

Organisaties vanuit Spanje, Frankrijk , Nederland, België, Engeland, Ierland, Mexico, Ecuador,en Venezuela zullen gedurende twee dagen in Lissabon samen zijn om de wederzijdse belangen te bespreken en samenwerking verder te bewerkstelligen.

Mark Erwin Vos, Initiatiefnemer van Stichting Dierenhulp Venezuela: "Het is voor ons een enorme eer om uitgenodigd te worden. We zijn nu 11 jaar actief op het gebied van dierenhulp en dierenbescherming in Venezuela en hebben helaas ook te maken met stierenvechten. Om samen met collega organisaties vanuit de gehele wereld bijeen te zijn en de wederzijdse belangen ten aanzien van dierenrechten en dierenbescherming te bespreken is een zeer positieve ontwikkeling. Wij als Dierenhulp Venezuela zullen dan ook met genoegen meewerken om de rechten van dieren beter beschermd te krijgen. "

Einde bericht

Noot voor de redactie

Ingezonden persbericht