Politie Groningen

Donderdag 17 mei 2007

Provincie Groningen, 17-05-2007

Groningen: aanhouding fietstashengelaar

De politie heeft woensdagmiddag op de Korreweg in Groningen een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man is op heterdaad betrapt bij het hengelen van een rugtas uit de fietstas van een voor hem fietsende vrouw. De 47-jarige vrouw had niet door dat zij van haar tas werd beroofd.

De politie was samen met de Stadswachten aan het uitkijken naar de fietstashengelaar. De man was dinsdag en woensdagochtend weer actief geweest, zo bleek uit meldingen. Er werd onopvallend gepost op locaties waar eerder dergelijke diefstallen hadden plaatsgevonden. Een agent fietste een eindje op met een onbekend gebleven burger. De agent was druk in gesprek met deze man, terwijl zij achter de verdachte en het latere slachtoffer fietsten. De verdachte werd op heterdaad betrapt, toen hij met een fietspomp de rugtas uit de fietstas hengelde. Terwijl de politie de verdachte aanhield, sprak de onbekende burger het slachtoffer aan. De vrouw heeft aangifte gedaan.

De behulpzame burger is vervolgens doorgefietst. Op het politiebureau aan de Diamantlaan staat een bos bloemen voor de man klaar! De politie onderzoekt of deze verdachte ook verantwoordelijk is voor eerdere vergelijkbare diefstallen.

Groningen: bejaarde man gewond na aanrijding

Een 84-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt op het Damsterdiep. De man stak met zijn scootmobiel de weg over, maar zag daarbij een 44-jarige automobilist uit Assen over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de scootmobiel op de zijkant terecht kwam. De bejaarde man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: automobilist geeft geen voorrang

Een 21-jarige automobilist uit Groningen is woensdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een lijnbus. De man reed over de Korreweg en gaf op de kruising met het Boterdiep geen voorrang aan de 36-jarige buschauffeur. De Stadjer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: Stadjers aangehouden na vechtpartij

De politie heeft woensdagavond in de Agricolastraat twee inwoners van Groningen aangehouden. De twee mannen (37 en 56 jaar) hadden op straat ruzie gekregen. De 37-jarige man sloeg daarbij zijn plaatsgenoot in het gezicht. De 56-jarige werd echter ook meegenomen naar het bureau. Agenten wilden weten wat er op straat gebeurd was. Toen zij de man ondervroegen, zagen ze dat de man zijn vrouw sloeg. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide Stadjers.

Groningen: geluidsinstallatie in beslag genomen

De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Aquamarijnstraat in Groningen een geluidsinstallatie in beslag genomen. Een 21-jarige bewoner van het pand had de muziek op een te hoog volume staan. Hij had eerder al een waarschuwing gehad. De agenten hebben de installatie meegenomen naar het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordbroek/Stadskanaal: alcomobilisten

De politie heeft woensdagavond bij Noordbroek en in Stadskanaal twee automobilisten aangehouden. Beide bestuurders hadden teveel gedronken. Naar aanleiding van een melding werd op de N33 ter hoogte van Noordbroek een 46-jarige automobilist Holwierde gecontroleerd. Hij had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed.

Op de Ruigeveldweg in Stadskanaal hield de politie een 33-jarige alcomobilist uit die plaats aan. Agenten zagen dat de man een blikje uit zijn auto gooide. Ze wilden de man daarop aanspreken. Toen de man zijn auto langs de kant zette, roken de agenten een alcohollucht. Op het politiebureau bleek de Knoalster ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie heeft van beiden het rijbewijs in beslag genomen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 870, aantal overtredingen: 207, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 185, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.