Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Vorden - Vrouw ernstig gewond bij ongeval                 |
Een 40-jarige vrouw uit Vorden is op woensdag 16 mei rond 15.00 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Ruurloseweg in haar woonplaats. Zij wilde met haar auto linksaf slaan om de oprit naar haar woning in te rijden en daarom deed zij haar richtingaanwijzer aan en remde zij sterk af. Naast haar zat haar 11-jarige dochter. Achter haar reed een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lochem. Hij zag te laat dat de vrouw bijna stilstond en reed met zijn vrachtwagen achterop de auto.

De brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plaats van het ongeval om de beide slachtoffers, die bekneld zaten in de auto, te bevrijden. De dochter werd per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen overgebracht, waar zij ter observatie werd opgenomen. Haar moeder werd met ernstig letsel door de traumahelikopter overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond, maar was wel erg ontdaan door het ongeval.

De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. Mogelijk dat de hevige regenbui van dat moment er iets mee te maken heeft. De Ruurloseweg is tussen de Wildenborgseweg en de Onsteinseweg tot 21.00 uur afgesloten geweest in verband met het weghalen van de auto en het schoonmaken van het wegdek.

|     |Twello - Ongeval fietser en auto                          |
Een 14-jarige jongen uit Twello kwam op woensdag 16 mei 's ochtends vroeg ten val, toen hij op de IJsbaanweg in botsing kwam met een zilvergrijze auto.

Deze auto sloeg linksaf, de Badijkstraat in, toen de fietser deze niet meer kon ontwijken en tegen de auto botste. De automobilist hielp de jongen overeind en reed na een gesprekje weer verder. Bij thuiskomst bleek de fiets van de jongen toch beschadigd te zijn. Daarom wil de politie graag in contact komen met de automobilist. Deze kan zich melden via 0900-8844.

|     |Brummen, Eerbeek, Apeldoorn - Oplichtster                 |
De politie waarschuwt inwoners van Brummen, Eerbeek, Apeldoorn en omstreken voor een oplichtster die daar actief is. De politie heeft drie aangiftes en meerdere meldingen gekregen van mensen die een jonge vrouw aan de deur kregen, die mensen beweegt geld te geven. Meestal gebruikt ze hiervoor een verhaal dat ze haar tas thuis heeft laten staan en haar huis niet meer in kan, omdat haar sleutels in die tas zitten. Ze vraagt dan geld voor benzine om naar Arnhem te rijden en belooft dat snel terug te betalen. Dit gebeurt echter niet.

Het gaat om een blanke vrouw van ongeveer 25 jaar oud en zij heeft lang haar dat telkens in andere kleuren geverfd is (blond, bruin, rood, zwart). Zij is slank en ziet er verzorgd uit. Haar lengte is ongeveer 1.70 meter.

De politie wil graag in contact komen met mensen die benaderd zijn door deze vrouw. Aan hen wordt gevraagd om te bellen met 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --