Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van donderdag 17 mei

Fryslân, 17-05-2007 o Politieberichten van woensdag 16 mei 07.00 uur t/m donderdag 17 mei 11.00 uur

Tjalleberd: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagochtend van 07.50 uur tot 08.50 uur naar aanleiding van klachten op snelheid gecontroleerd op de Aengwirderweg. Tijdens de controle passeerden 50 voertuigen. Drie bestuurders hielden zich niet aan de maximale snelheid van 50 kilometer per uur en werden daarom bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 68 kilometer per uur.

Drachten: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in woning aan de Greuns. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder meer een digitale camera en een laptop weggenomen. De 57-jarige bewoner deed aangifte.

Drachten: verdachte schietincident aangehouden
De politie heeft een 36-jarige inwoner van Drachten aangehouden op het politiebureau te Drachten. De man werd door de politie gezocht op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident afgelopen maandag op het Vrijheidsplein. Hij meldde zich vrijwillig op het bureau en werd daarop aangehouden. Hij werd ingesloten.

Zie ook de politieberichten van dinsdag 15 en woensdag 16 mei.

Warten: kop-staartbotsing
De politie heeft woensdagavond geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de N31 ter hoogte van Warten. Een 32-jarige automobilist uit Hengelo werd daar van achter aangereden door een 31-jarige automobiliste uit Drachten. Deze werd daarop weer van achter aangereden dor een 53-jarige automobilist uit Hoorn (Nh.). Een inzittende vrouw (geen gegevens bekend) van de automobilist uit Hengelo werd met nekklachten per ambulance naar het MCL overgebracht. Daar bleek dat ze geen letsel had.

Dongeradeel: onder invloed
De politie heeft woensdagavond een 50-jarige inwoonster van de gemeente Dongeradeel in haar woonplaats aangehouden omdat ze onder invloed een auto bestuurde. Getuigen hadden haar slingerend over de weg zien rijden en belden de politie. Deze trof de bestuurster in haar woning aan, waar ze werd aangehouden. Ze moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 840 ug/l, werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs ingevorderd. Ze kreeg bovendien een rijverbod voor 10 uren.

Lemmer: aanhouding bezit drugs
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 52-jarige inwoner van Lemmer aangehouden. De man bleek bij een controle op de Vormt een hoeveelheid drugs, waaronder enkele grammen cocaïne, in zijn auto te hebben. Hij werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Sneek: inbraak winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkelpand aan de Oosterdijk. Een getuige zag om ca. 05.00 uur twee hem onbekende jongens met ieder een zwarte helm op uit het pand komen. Deze jongens stapten op een scooter en reden vervolgens weg in de richting van de Gedempte Pol. Toen ze in de richting van de Prins Hendrikkade reden verloor hij ze uit het oog. Van de winkel bleek een deur te zijn vernield. De 50-jarige eigenaar uit Sneek mist een geldbedrag van enkele duizenden euros.

Drachten: aanhouding
De politie heeft donderdagmorgen op de Noordkade een 16-jarige Leeuwarder aangehouden. Deze wordt er van verdacht een 21-jarige inwoner van Drachten met een mes te hebben gestoken. De aanhouding vond plaats toen de politie tussenbeide kwam bij een vechtpartij. De inwoner van Drachten zei daarbij dat hij door de verdachte was gestoken en liet een klein wondje op zijn buik zien. De verdachte werd vervolgens aangehouden. Het mes werd in een tas van een fiets teruggevonden. De verdachte werd voor verhoor naar het politiebureau. De inwoner van Drachten moet nog aangifte doen.