Hulpverleningsregio Haaglanden


Personenauto ontploft, Delft

Delft, 17 mei 2007

Even na middernacht is aan de Kleveringweg in Delft op de parkeerplaats van een hotel een personenauto ontploft. Eén persoon raakte onwel en is naar een ziekenhuis vervoerd.

Rond tien over twaalf werden politie en brandweer door medewerkers van het hotel gebeld dat zij vanaf de parkeerplaats van het hotel, direct naast de kamers, een luide knal hadden gehoord waarna mogelijk een auto in brand zou staan.

Bij aankomst trof de brandweer een rokende personenauto aan die naast de gevel stond geparkeerd. Van brand was niet echt sprake meer. Doordat er een ontploffing aan vooraf was gegaan én niet duidelijk was of er mogelijk explosieven bij het incident betrokken waren werd besloten de circa vijf en veertig gasten te wekken en over te brengen naar het restaurantgedeelte aan de voorzijde van het hotel.

Vrij snel kon door de politie worden vastgesteld dat er geen explosieven bij het incident betrokken waren. De gasten konden toen weer terugkeren naar hun kamer.

Eén hotelgast werd aan het begin van het incident, na de luide knal van de auto, onwel en werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie zal verder onderzoek verrichten naar de exacte oorzaak van de explosie.

De personenauto raakte zwaar beschadigd.