Ingezonden persbericht


DOMINICK MUERMANS BEREIDT ZICH VOOR OP FORMULA MASTER SEIZOEN

VALENCIA, 17 MEI 2007 - Op het circuit van Valencia heeft Dominick Muermans in de afgelopen twee dagen getest in de Formula Master. Deze testdagen vormden de laatste voorbereidingen op het eerste International Formula Master seizoen dat komend weekend op het Spaanse circuit van start zal gaan. Hoewel de kinderziektes nog lang niet uit de nieuwe raceklasse zijn verdwenen, kon de Nederlander toch een vol programma afwerken. Naast het opdoen van de nodige baankennis, werkte de rijder en het team aan de afstelling van deze hagelnieuwe formulewagen.

De International Formula Master rijdt in het voorprogramma van het WTCC (World Touring Car Championship). Na de vrije trainingen en kwalificatie op vrijdag staat komende zaterdag de eerste race op het programma. De afsluitende wedstrijd wordt zondag live uitgezonden op Eurosport 2. Na de shakedown op Monza (Italië) drie weken geleden, reed Muermans dinsdag zijn eerste rondjes in de fraaie bolide op Valencia. Met een nieuw setje banden verkende hij het circuit waar hij een jaar geleden nog testte in een Formule 3 bolide. De teller bleef op de eerste testdag op 37 rondjes steken, doordat een gedeelte van de wielophanging (push rod) afbrak. Hij eindigde zijn test op P24 met een snelste tijd van 1:30.939.

Op woensdag wist de rijder van Ombra Racing een vol testprogramma af te werken. Hij reed bovendien het meestal aantal ronden van totaal 31 deelnemers (86 ronden) op het 4,051 meter lange circuit. De Limburger snoepte bovendien meer dan een volle seconde van zijn snelste tijd af. Met een 1:29.786 belandde hij uiteindelijk op de 26e stek. Ondanks enkele technische problemen aan de wagen kijkt de 22-jarige Muermans, die in de afgelopen maanden veel ervaring heeft opgedaan in de Champcar Atlantics in Amerika, met een goed gevoel naar de komende races in deze nieuwe klasse.

DOMINICK MUERMANS: "We hebben de afgelopen twee dagen hard gewerkt om een juiste set-up te vinden voor de seizoensopener hier op Valencia. Het ging niet altijd even soepel want we kenden een aantal technische ongemakken die later weer zijn verholpen. Ondanks dat de meesten niet echt veel met deze auto hebben gereden, ziet het seizoen er veelbelovend uit. Elke nieuwe raceklasse kent zo z'n aanloopproblemen dus het komt allemaal wel goed. De wagen is gewoon super om mee te rijden en het deelnemersveld is zeer competitief. Verder is de samenwerking met het team en mijn engineer top en zo pushen we elkaar naar een hoger niveau. Ik heb er enorm veel zin in om dit weekend gelijk een goed resultaat neer te zetten."

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Fotografie verzorgd door Speedy. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Dominick Muermans's officiële website www.dmuermans.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).