KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

17-5-2007

Dutch Youth Regatta 2007

Vanaf vandaag tot en met zondag 20 mei 2007 organiseert de Stichting Dutch Youth Regatta in samenwerking met de Klassenorganisaties, de Zeilvereniging Workum en onder auspiciën van het Watersportverbond, het Open Nederlands Kampioenschap. De wedstrijden vinden plaats op het IJsselmeer bij Workum.

Met een verwacht een aantal van ca. 720 deelnemende boten en ca 800 zeilers wordt dit één van de grootste wedstrijdevenementen voor jeugdzeilers in Europa. De Optimist, Splash en Flash, Laser 4.7, Cadet en Vaurien zeilen het Open Nederlands Kampioenschap. De 29-er, de 420 en Hobie 16 spi zeilen een klasse kampioenschap. Voor de Laser Radial is het een kwalificerend klassenevenement.

De inschrijvingen uit 21 landen maakt dit een belangrijk
internationaal evenement voor jong zeiltalent. Het zeilen voor het eremetaal is de belangrijkste motivatie om deel te nemen, dat is een serieuze zaak. De vriendschap tussen de kinderen van de verschillende nationaliteiten op de wal daarna, maakt van dit evenement ook een jaarlijks feest van herkenning en verbroedering. Voor veel jonge zeilers is dit het begin van een mooie zeilervaring. Het comité van aanbeveling, onder voorzitterschap van mevrouw Erica Terpstra, bestaat uit Nederlandse coryfeeën uit de (olympische) zeilsport die het belang zien van een professioneel wedstrijdcircuit voor getalenteerde en enthousiaste jonge zeilers, als kweekvijver voor het Nederlandse toptalent van de toekomst.

Internetadres: www.dutchyouthregatta.org