Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Jongen (14) opgepakt na diefstal geld

Publicatiedatum: 17-5-2007 12:42:33

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagavond op de Markt een veertienjarige jongen uit die stad aangehouden wegens diefstal. De jongen zou kort daarvoor op de Arnhemse kermis geld afhandig hebben gemaakt van een leeftijdsgenoot uit Doesburg. Volgens het slachtoffer en enkele getuigen stond hij met een paar vrienden bij een van de attracties met geld in de hand. De Arnhemmer zou dat in het voorbijgaan uit de handen van de Doesburger hebben gegrist en er vandoor zijn gegaan. Het slachtoffer riep de hulp in van twee beveiligers op het kermisterrein. Toen de Arnhemmer was getraceerd werd de politie erbij gehaald. Aangezien de Arnhemmer ook geen legitimatie bij zich had moest hij mee naar het politiebureau. De knaap heeft de diefstal tot dusver ontkend; ook de buit bleek spoorloos. Hij is na verhoor aan zijn ouders overgedragen. (07-077213)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse bestolen na babbeltruc

Publicatiedatum: 17-5-2007 12:41:31

ARNHEM - Een bewoonster van de Huissensestraat in Arnhem-Zuid is woensdag bestolen nadat ze het slachtoffer was geworden van de zogenaamde babbeltruc. Het slachtoffer had in de loop van de dag bezoek gekregen van twee vrouwen die zich voordeden als medewerkster van de Thuiszorg. Nadat de vrouwen kans hadden gezien binnen te komen zou de woning van het slachtoffer zijn doorzocht in het kader van een `controle'. Toen de Arnhemse argwaan kreeg stuurde ze de vrouwen haar woning uit. Pas later bleek de Arnhemse geld uit haar woning te missen. Het zou gaan om twee vrouwen met een Indisch uiterlijk. De een zou ongeveer dertig jaar zijn, terwijl de ander rond de vijftig zou zijn. De jongste zou donker gekleed zijn en het haar in een staart hebben gedragen. De politie stelt een onderzoek in. (07-077224)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaar aangehouden na vernieling en bedreiging
Publicatiedatum: 17-5-2007 12:40:17

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagochtend in de wijk Malburgen een achttienjarige Huissenaar aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. Zo zou de Huissenaar op het adres van zijn 25-jarige ex-vriendin een ruit hebben ingeslagen. Ook zou hij zijn ex-vriendin hebben gedreigd de keel door te snijden. Gewaarschuwde agenten troffen de jongen nog op straat aan voor de woning van de vrouw. De Huissenaar gaf toe de ruit te hebben vernield. De jongen bleek daarbij verwondingen te hebben opgelopen aan zijn handen en moest mee naar het politiebureau. Volgens beide partijen was de ruzie ontstaan over het ophalen van een bromfiets van de Huissenaar, die nog bij zijn ex in de schuur stond.
(07-076754)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---