Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 17-05-2007

Bromfietser ten val door overstekend hondje
RUINEN Een 17-jarige bromfietser uit Ruinen raakte woensdagavond gewond aan haar knie. De bromfietster reed vanuit Echten in de richting van Ruinen op de Echtenseweg. Bij het fietspad stond een 76-jarige vrouw uit Ruinen die met haar aangelijnde jack russel wilde oversteken. De vrouw trok bij het zien van de bromfietser nog een paar keer aan de riem om het enthousiaste hondje nog even te laten wachten met oversteken. Het hondje liep echter verder en een aanrijding tussen de bromfietser en de hond was het gevolg. De bromfietser kwam ten val en hield een gekneusde knie en wat schaafplekken aan de botsing over. De partijen hebben de afhandeling van de schade onderling geregeld. (BPS 07-141032)

Aanhouding veelpleger door toedoen van brandweer HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 64-jarige man uit Assen aangehouden op de A28. Medewerkers van de brandweer uit Ridderkerk zagen de man rijden op de A28. Er kwam veel rook uit de auto en de brandweerlieden hadden het vermoeden dat de man onder invloed verkeerde. De politie werd gebeld en liet de bestuurder blazen. De man bleek niet te veel te hebben gedronken, maar wel het bleek dat het voertuig niet verzekerd was. Daar kreeg de man proces-verbaal voor. Bij controle bleek de verdachte een veelpleger te zijn die nog 7 dagen moest zitten voor een eerder vergrijp. Hij is ingesloten. (BPS 07-141021)

Geen alcohol in het verkeer tijdens controle
ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een alcoholcontrole gehouden aan de Hoofdvaartseweg. Van elf bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-141169)

Politie vordert rijbewijs in
ERM De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige man uit Emmen. De man reed in zijn auto over de N34 met een snelheid van 160 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan. Na correctie reed de man 55 km te hard. (BPS 07-141183)

Inbreker overlopen in verzorgingstehuis
ASSEN Het personeel van een verzorgingstehuis aan de Klenckestraat heeft in de nacht van woensdag op donderdag een inbreker overlopen. De verdachte sloeg op de vlucht bij het zien van de medewerkers. Door een deur te forceren, wist de inbreker binnen te komen. Het is nog niet bekend of hij iets heeft weggenomen. Het signalement van de verdachte luidt: een jongeman van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, hij droeg een zwarte jas en een blauw/grijs petje met een lichtkleurige klep. Namens het tehuis is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. Mensen die beschikken over meer informatie worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. (BPS 07-141150)

Politie onderzoekt inbraken in scholen
MEPPEL In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een school aan de KP Laan. Uit het pand zijn twee computer beeldschermen weggenomen. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. De school heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-141140)
HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een school aan de Trompstraat. Uit de school is onder meer een computerscherm en -kast weggenomen. Ook hier werd een ruit vernield om binnen te komen. (BPS 07-141152)

Gevaarlijke medicijnen gestolen
EMMEN Woensdagmiddag deed een 67-jarige vrouw uit Emmen aangifte van diefstal van haar tas. In haar tas zaten onder andere hartmedicijnen (isordinitraat) die gevaarlijk zijn voor kinderen. (BPS 07-140943)

Jongeman aangehouden wegens vernieling
ANNEN Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige jongen uit Annen aangehouden op verdenking van vernieling. Een bewoner van de Molenakkkers trof kort daarvoor een jongeman aan op het dak van het schuurtje van zijn buurman. De jongen wilde van het dak springen, maar zakte erdoor. Vervolgens nam hij alsnog de benen. Op basis van een signalement wisten agenten een 19-jarige verdachte aan te houden. Hij zou de jongeman op het dak zijn en is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-141160)

Man aangehouden wegens mishandeling
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft woensdagavond een 35-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden bij een woning aan de Jagerslaan. De man zou een 44-jarige man uit Wateringen hebben geslagen. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. (BPS 07-141126)

Rijden zonder gordel en helm
MEPPEL Tijdens een controle hebben agenten woensdagavond twee bekeuringen uitgeschreven aan de Leonard Springerlaan. Een bestuurder van een auto droeg geen gordel. Een bromfietser werd staandegehouden wegens het rijden zonder helm.

(BPS 07-141111)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 451280.