Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

17 mei 2007

Reactie van C op stopzetten plannen voor TV Oase

Het besluit van Harry de Winter om zijn plannen voor de nieuwe informatieve kwaliteitszender TV Oase niet door te zetten is begrijpelijk, maar ook jammer. C, omroep voor kunst en cultuur betreurt het dat dit initiatief niet van de grond komt. Er is immers behoefte aan ruimte voor minder alledaagse programma's met meer diepgang en een hoger informatief gehalte. Programma's die meer bieden dan alleen vermaak.

De initiatiefnemers van omroep C zijn ervan overtuigd dat de dat de formule die zij gekozen hebben de enige haalbare is: deelnemen aan het publieke bestel en als licentiehouder de programmatische omstandigheden proberen te veranderen en beïnvloeden, door producties te laten maken en uit te zenden die er nu niet of onvoldoende zijn. Dat geldt in het bijzonder voor programma's over kunst en cultuur. Er is voor C dan ook geen enkele reden het voorbeeld van De Winter te volgen en de handdoek in de ring te gooien, integendeel.

Sinds de lancering van C in september 2006 is hard gewerkt aan het opzetten van de infrastructuur voor de ledenwerfcampagne, die inmiddels van start is gegaan. De initiatiefnemers stellen vast dat, hoewel C er nog niet is, de opbouw van het ledenbestand gestaag vordert. Er zijn wettelijk tenminste 50.000 leden nodig. C ondervindt veel steun en sympathie uit alle delen van het land.

In het najaar zal C met een vervolgcampagne een stap dichterbij het einddoel zetten: aanvraag voor een licentie in 2009 en toetreding tot het publieke bestel in 2010.

www.omroepc.nl