Politie Twente

Persberichten Politie Twente dd 17 mei 2007

Twee gewonden omdat bestuurder iets te lang in spiegel kijkt

Almelo

Een 22-jarige bestuurder uit Borne rijdt op woensdagavond 16 mei om 19.15 uur over de Weezebeeksingel. Als hij wil voorsorteren kijkt hij iets te lang in zijn achteruitkijkspiegel waardoor hij te laat opmerkt dat er al twee auto's rechts voorgesorteerd staan. Hij rijdt hierdoor achter op de auto van een 19-jarige jongen uit Sibculo, deze auto schiet door en knalt vervolgens op de auto van een 22-jarige dame uit Borne. Beide bestuurders raken hierdoor dusdanig gewond dat er twee ambulances ter plaatse moeten komen. Zij zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De drie auto's zijn afgesleept, de auto van de 19-jarige jongen had zoveel schade dat het kentekenbewijs deel 1 is ingenomen. Een registratieset van het ongeval is opgemaakt. (07-063893)

Bestuurster onder invloed merkt niet dat auto op velg rijdt

Holten

Op woensdag 16 mei krijgt de politie van Rijssen-Holten om 14.20 uur een melding dat er een grijze personenauto over de A1 rijdt zonder linker voorband. Als de politie de bestuurster aanspreekt maakt ze een versufte indruk, uit het gesprek blijkt al snel dat de bestuurster, een 39-jarige Almelose te veel valiumtabletten heeft ingenomen. Hierop is ze aangehouden voor het rijden onder invloed. De 39-jarige is voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-063777)

Alcomobilist kan rijbewijs inleveren

Enschede

De politie van Enschede ziet op woensdagavond 16 mei omstreeks 21.00 uur, dat op de Oostveenweg een 50-jarige Enschedeer met zijn auto door het rode verkeerslicht rijdt op het moment dat de trein in aantocht is. Als zij de bestuurder op de Molenstraat aanspreken op zijn rijgedrag, ruiken ze een sterke alcohollucht. De daarop volgende blaastest op straat geeft een "F" aan. Hierop wordt de 50-jarige aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse bedraagt 1,38 promille. Omstreeks 22.00 uur kan de 50-jarige het bureau weer verlaten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-063922)

Politiehond houdt inbreker aan

Hengelo

Als het alarm van de slijterij aan de Christiaan Langefeldstraat woensdagnacht 17 mei om 4.30 uur afgaat, ziet een oplettende getuige (Hengeloer, leeftijd onbekend) een man met een sporttas wegrennen. De inmiddels gealarmeerde politie komt ter plaatse met een diensthond. Op aanwijzingen van de getuige komt de agent met zijn diensthond bij het aangrenzende bosperceel uit. Hier pakt de diensthond het spoor van de inbreker op en rent het bos in. Als de agent flessen hoort rammelen en zijn hond begint te blaffen schijnt hij zijn zaklamp richting geluid. Dan ziet hij dat zijn hond boven op de rug van de inbreker staat die plat op zijn buik ligt. Hierop kan de man zonder moeite aangehouden worden en overgebracht worden naar het bureau waar hij is ingesloten. Na onderzoek blijkt de inbreker een 25-jarige Hengeloer, die de ruit van de toegangsdeur van de slijterij heeft ingeslagen en 8 flessen sterke drank heeft meegenomen in zijn sporttas. De Hengeloer blijft ingesloten mede omdat hij nog een aantal boetes heeft openstaan. De 61-jarige eigenaar van de slijterij heeft inmiddels aangifte gedaan en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (07-063996)

Winkeldieven aangehouden dankzij oplettende verkoopster

Almelo

Een medewerkster van een speelgoedzaak aan de Grotestraat belt op 16 mei rond 17.46 uur de politie omdat er twee verdachte personen aanwezig zijn. Het gaat om een man en een vrouw. De vrouw staat voor de winkel terwijl de man diverse keren naar binnen loopt om speelgoed te bekijken. Als de man op een gegeven moment de winkel weer verlaat volgt de medewerkster het stel. Zij ziet dat de man wat onder zijn kleding heeft en dat de vrouw een blauwe doos vast houdt. Ze spreekt het stel aan en deelt mede dat ze niet meer welkom zijn in de zaak. Als ze constateert dat het geen spullen uit haar zaak betreft loopt ze terug naar de winkel.

De inmiddels gearriveerde politie bekijkt de beelden van de beveiligingscamera en ziet dat het om een 31-jarige Almeloer gaat. Als zij de 31-jarige Almeloer samen met een 26-jarige Almelose aantreffen aan de Hagenstraat met twee dozen accuschroevendraaiers vragen ze naar de herkomst van de spullen. Omdat beide Almeloers geen plausibel verhaal hadden zijn ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld in afwachting van de uitkomst van het ingestelde onderzoek. Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond is al wel duidelijk geworden dat de aangetroffen spullen zijn ontvreemd bij een winkel in De Galerij. (07-063854)

Rosita de Vries: 053-4555588


---- --