Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 17-05

TILBURG, 17 mei 2007

Agressieve winkeldievegge valt winkelpersoneel aan

UDENHOUT: Een 20-jarige vrouw uit Udenhout is woensdag om 15.30 uur aangehouden in een winkel aan de Kreitenmolenstraat. Personeel van de winkel zag dat de vrouw met een artikel de winkel uit liep zonder af te rekenen. De medewerkster vroeg de vrouw bij het verlaten van de winkel mee te lopen. De vrouw werd agressief en schopte de winkelmedewerkster tegen haar benen en sloeg haar in het gezicht. Een te hulp gesnelde collega werd ook geschopt. De politie hield de vrouw aan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging portier

TILBURG: De politie hield op donderdag om 02.15 uur een 20-jarige man uit Tilburg aan op het Piusplein voor bedreiging. De man had even tevoren een portier van een horecagelegenheid ernstig bedreigd. De verdachte was de gelegenheid uit gezet omdat hij onder invloed was en vervelend deed. Eenmaal buiten schopte hij de bloembakken voor de deur om en bedreigde de portier. Hierop is de politie gealarmeerd. De man is op het politiebureau verhoord en enkele uren later met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan na mishandelen ex-vriendin

TILBURG: De politie kreeg op donderdag om 08.00 uur melding dat er een vrouw mishandeld werd in een woning in Tilburg West. De politie ging poolshoogte nemen. Een 25-jarige vrouw was in haar woning door haar ex-vriend mishandeld. De man was binnen gekomen door een raam aan de achterzijde van het huis te vernielen. De man sleurde de vrouw de trap af en sloeg haar meerdere malen. Ook bedreigde de man haar. Een buurtbewoner hoorde het kabaal en belde de politie. Deze hield de man aan op de openbare weg in de buurt van de woning. De 38-jarige man uit Tilburg is aangehouden en ingesloten. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Zij hield aan de mishandeling verwondingen over en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Bestuurder onder invloed aangehouden na veroorzaken ongeval

TILBURG: Op donderdag gebeurde er rond 01.30 uur een ongeval aan de Ringbaan Oost. Een personenauto met vier inzittenden reed vanaf de Quirijnstoklaan richting de Ringbaan Oost. Op een gegeven moment kreeg de auto vermoedelijk een klapband en reed tegen een verkeerslicht. De vier duwden de auto weg van het verkeerslicht. De politie kwam langs en sprak de vier aan op het verlaten van de plaats van een ongeval en het niet alarmeren van de politie. De bestuurder van het voertuig leek onder invloed. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 605 ug/l. Het rijbewijs van de 19-jarige uit Kaatsheuvel is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Om 04.15 uur is hij in vrijheid gesteld.
Van de andere drie passagiers van de auto heeft de politie een verklaring opgenomen. De auto is weggetakeld.

Tweetal aangehouden in woning voor bezit harddrugs

TILBURG: De politie hield op donderdagmorgen een 17-jarige jongen uit Oisterwijk en een 22-jarige man uit Poortvliet aan voor harddrugsbezit. De politie ging de woning binnen om de 17-jarige jongen aan te houden in verband met een signalering. De politie trof de jongen aan in een woning aan de Tuinbouwstraat. De 17-jarige bleek ruim 35 pillen en een zakje cocaïne in bezit te hebben. Hij is aangehouden. Ook de 22-jarige man was in het pand aanwezig. Hij bleek bij controle in bezit van ruim 45 pillen.

Recalcitrante man aangehouden in horecagebied

TILBURG: De politie hield op donderdag om 04.30 uur een 21-jarige Amsterdammer aan aan de Heuvelring. De man was duidelijk onder invloed en gedroeg zich luidruchtig en recalcitrant in het horecagebied. De man wilde een horecagelegenheid binnen, maar aangezien het na sluitingstijd was mocht hij er niet meer in. Na de man meerdere malen te hebben verzocht het horecagebied te verlaten, weigerde hij steeds. Hierop is hij aangehouden. Op donderdagochtend vroeg is de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg