Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 17-05

OOSTERHOUT NB, 17 mei 2007

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden door auto-eigenaar

HANK: Een 24-jarige man uit Hank betrapte op donderdag even voor 01.00 uur een auto-inbreker aan de Henri Dunantstraat en hield hem aan. De man lag te slapen in zijn woning toen hij een auto open hoorde gaan. Omdat de auto van de man voor de deur stond ging hij kijken of het zijn auto betrof. Voor zijn woning zag de bewoner dat er twee mannen bij zijn auto stonden, die probeerden in te breken. De bewoner rende naar beneden. Het tweetal ging er bij het horen van de man vandoor. Eén van de inbrekers kon hij aanhouden en overdragen aan de politie. De politie stelde de 16-jarige inwoner van Hank inverzekering. Van de 24-jarige man is aangifte opgenomen.

Snorfietser blijkt na aanrijding onder invloed

OOSTERHOUT: Een 33-jarige Oosterhoutse reed als bestuurder van een personenauto op woensdag omstreeks 18.30 uur een afrit aan de Technologieweg af. Ze zag hierbij een snorfiets, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Hooge Zwaluwe over het hoofd. De snorfiets kwam uit de richting van de Weststadweg. Beide voertuigen liepen flinke schade op door de aanrijding. Bij het arriveren van de politie bleek de snorfietser onder invloed te zijn. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij is aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 565 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Om 21.15 uur is hij in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vondst harddrugs en pepperspray

ALMKERK: Op woensdagavond zagen surveillerende politiemensen een auto rijden in de Sjersestraat. De politie hield de auto ter controle staande. Met toestemming van de bestuurder werd het voertuig doorzocht. Hierbij is een gebruikershoeveelheid speed en cocaïne gevonden en bijna 40 XTC-pillen. Ook werd in de auto een busje pepperspray gevonden. De goederen zijn in beslag genomen en de bestuurder, een 21-jarige man uit Gorinchem, is aangehouden en ingesloten.

Bedrijfsinbraak

KAATSHEUVEL: Onbekenden braken afgelopen nacht in in een winkel aan de Belgiestraat. De daders kwamen door een voordeur binnen en doorzochten het hele pand. Ook richtten ze veel vernielingen aan. Wat er is weggenomen is nog niet bekend. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. Technisch rechercheurs van de politie voeren een sporenonderzoek uit.

Auteur: Inge Rijgersberg