Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 17 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 17-05-2007

Achter stuur ondanks ontzegging rijbevoegdheid

Zaandam, 16 mei 2007, 17.30 uur

Op de Vermiljoenweg heeft de politie woensdagmiddag een 37-jarige Zaandammer staande gehouden voor het rijden zonder gordel. De man bleek geen rijbewijs of legitimatiebewijs bij zich te hebben. Navraag bij de politiemeldkamer wees uit dat de man sinds oktober vorig jaar een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man werd daarop aangehouden en voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Verschillende bestuurders bekeurd

Gehele regio Zaanstreek-Waterland, woensdag 16 mei 2007, 21.54 uur

Tijdens een rijdende surveillance hebben politiemensen verschillende bestuurders bekeurd. Twee voor overtreding van de maximum snelheid, twee voor inhalen op een locatie waar een inhaalverbod geld en één voor mobiel bellen tijdens het rijden. Eén bestuurder, wiens verzekering niet in orde was, kreeg de gelegenheid om op korte termijn aan het politiebureau te komen 'tonen' dat alles met zijn verzekering in orde is.

Rijverbod van vier uur voor rijden onder invloed

Koog aan de Zaan, donderdag 17 mei 2007, 02.20 uur

Een 40-jarige man uit Krommenie werd in de nacht van woensdag op donderdag op de A8 door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Ademanalyse op het politiebureau wees uit 455 ug/l. Dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Rijverbod van vier uur voor rijden onder invloed (2)

Landsmeer, donderdag 17 mei 2007, 03.05 uur

Hetzelfde overkwam een 21-jarige automobilist uit
Driebergen-Rijsenburg. Nadat hij was aangehouden in de Raadhuisstraat moest ook hij mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees 295 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed, een rijverbod van vier uur en een aantekening als beginnend bestuurder.

Politie vat verdachte in de kraag na diefstal draagbare
playstation-speler

Purmerend, donderdag 17 mei 2007, 04.15 uur

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 41-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van diefstal van een psp-speler (draagbare playstation). Hij zou deze hebben gestolen van een 21-jarige plaatsgenoot na sluitingstijd van de kroegen.

Politieagenten gingen naar de hoek Schapenmarkt/Nieuwstraat in verband met melding van een conflict. Ter plaatse vertelde de 21-jarige man dat hij was bestolen en dat de dader was weggerend. Met het slachtoffer op de achterbank reden de agenten door het centrum van Purmerend.

In de Kerkstraat zagen ze de verdachte, die meteen op de vlucht sloeg. Een van de agenten ging onmiddellijk te voet in de achtervolging. Op de Gedempte Where kon de politieman de verdachte aanhouden. Voordat hij in zijn kraag werd gevat, gooide de verdachte nog iets weg onder een geparkeerde auto. Naar later bleek was dat de psp-speler. De politie sloot de verdachte in en de 21-jarige Purmerender heeft aangifte gedaan.

Leerlingen activeren brandalarm als examenstunt

Purmerend, woensdag 16 mei, 13.15 uur

De politie heeft woensdagmiddag vier eind-examenleerlingen van school De Koogmolen gehoord omdat ze het brandalarm van de school hadden geactiveerd. Het bleek te gaan om een eindexamenstunt, waarbij de meiden (2x 17, 1x 16 en 1x 15 jaar) niet hadden gedacht aan de consequenties van hun actie.

Volgens de veiligheidsadviseur van de school, die aangifte heeft gedaan van vernieling, vonden er de hele dag al examenstunts plaats. Leerlingen haalden daarbij grapjes uit met docenten, en dit verliep leuk en gemoedelijk. Tot tussen 12.00 en 13.00 uur een aantal leerlingen het brandalarm in werking stelden. Hierdoor kwamen diverse hulpdiensten (brandweer, politie en beveiligingsbedrijf) met spoed ter plaatse en moest het schoolgebouw worden ontruimd. Een oplettende docent zag twee meiden lopen en sprak hen aan in verband met de ontruiming. Zij bekenden direct dat zij samen met twee anderen het brandalarm hadden doen afgaan.

De meisjes wilden als examenstunt dat iedereen het schoolgebouw moest verlaten. Ze hadden zich niet gerealiseerd dat de hulpdiensten onmiddellijk ter plaatse zouden komen, zo verklaarden zij tegenover de politie.

'Gevangen' in het Twiske

Oostzaan, donderdag 16 mei 2007, 23.48 uur

Twee mannen (18 en 21 jaar) uit Landsmeer zijn aangehouden voor vernieling van een betaalautomaat bij recreatiegebied het Twiske. Bij de politiemeldkamer kwam een melding binnen dat twee mannen aan het 'inbreken' waren bij de automaat aan de Zuiderlaaik. Agenten die ter plaatse kwamen zagen dat de ruiten van de betaalautomaat waren vernield. Zij gingen te voet het Twiske in en zagen een man wegrennen uit de bosjes. De man werd aangehouden en ook de tweede verdachte kwam uit de bosjes. Ze werden beide ingesloten in het politiebureau in Zaandijk.

De mannen verklaarden 's avonds per auto naar het Twiske te zijn gereden om te gaan vissen, en dat zij rond 23.30 er niet meer uitkonden omdat de betaalautomaat en de slagbomen gesloten waren. Toen zij niet meteen gehoor kregen bij het op het bord vermelde telefoonnummer, gooide een van hen de ruit van de automaat stuk zodat ze hun kaartje in de automaat konden doen om te betalen. Zij zagen dit als enige uitweg om weg te komen, zo verklaarden zij achteraf tegen de politie. Maar het kaartje ging niet in de automaat en voor ze het wisten stond de politie voor hun neus. Beide verdachten verklaren spijt te hebben en de schade te willen betalen.

Rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed

Purmerend, donderdag 17 mei, 09.10 uur

De politie heeft een 23-jarige man uit Wijdewormer aangehouden omdat hij in beschonken toestand in zijn auto wilde wegrijden vanaf de Gedempte Where. Surveillerende agenten zagen de zichtbaar dronken man lopen. Hij stapte in zijn auto en wilde vervolgens van de parkeerplaats wegrijden. Nadat hij was aangehouden en de blaastest aangaf dat hij te veel had gedronken, moest hij op het politieburea een ademanalyse ondergaan. Deze wees uit 545 ug/l (maximaal 220 is toegestaan). De man, een beginnend bestuurder, kreeg een
proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Laatst gewijzigd 17-05-2007 16:11 | © Politie Zaanstreek-Waterland |