Politie Zeeland


---


Z-1720-2007. Man aangehouden in Terneuzen
Politie Zeeland heeft woensdag om 22.43 uur een man aangehouden wegens het veroorzaken van een eenzijdig ongeval onder invloed van alcohol in de Buitenhaven in Terneuzen.
De 24-jarige Belgische bestuurder van de personenauto werd bij zijn beschadigde auto aangetroffen. Hij was in de Buitenhaven tegen een lantaarnpaal gebotst welke onder zijn auto lag. Uit een blaastest bleek dat de 24-jarige Belg ruim 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De man had een schaafwond op zijn kin. Zijn auto moest worden weggetakeld en zijn rijbewijs is ingevorderd.

W-1721-2007. Aanhouding in Vlissingen
Politie Zeeland heeft in de Scheldestraat in Vlissingen donderdag om 06.25 uur een man aangehouden die met een klauwhamer tegen straatmeubilair en woningen sloeg.
De 48-jarige Vlissinger sloeg met de klauwhamer tegen muren en een prullenbak in de Scheldestraat. Toen hij met de hamer zwaaiend naast een busje stond is hij door de politie aangehouden en in de boeien geslagen. Zijn hamer is in beslag genomen.

W-1722-2007. Op heterdaad betrapt in Vlissingen
Politie Zeeland heeft afgelopen nacht om 02.17 uur twee mannen aangehouden op de Boulevard Evertsen in Vlissingen.
Bij aankomst van de politie verschuilden de twee 21-jarige Vlissingers zich in een inrit nabij Hotel Brittania en verklaarden dat zij moesten plassen.
Bij nader onderzoek bleek dat een van de verdachten gereedschap aan zijn broek had hangen en in zijn sok zat een beitel en dat de andere verdachte in het bezit was van een handzaag. Een van de twee verklaarde later dat ze op zoek waren naar koper in voormalig Hotel Brittania. De twee zijn ingesloten en het gereedschap is in beslag genomen. De verdachten hadden een plaat losgemaakt om zich toegang tot het hotel te verschaffen.

Z-1723-2007. Aangehouden wegens diefstal bier in Hulst
Afgelopen nacht zijn om 04.00 uur in de Michiel de Ruyterstraat in Kloosterzande twee mannen aangehouden door politie Zeeland wegens het stelen van vier kratten bier uit een horecagelegenheid op het Cornelis de Vosplein in Hulst.
De politie kwam de twee op het spoor doordat een getuige het kenteken van de auto van twee had genoteerd. Beide verdachten, van 22 en 25 jaar, zijn afkomstig uit de gemeente Hulst.

O-1724-2007. Politie zoekt getuigen aanrijding 's Heerenhoek
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Bernardweg Midden in 's Heerenhoek tussen twee personenauto's die plaatsvond rond 09.00 uur woensdag 16 mei jl.
Een van de bestuurders, een 54-jarige man uit Vlaardingen, reed op de vluchtstrook en haalde een 33-jarige bestuurder uit Heerlen in. Hierbij raakten beide voertuigen elkaar. De politie zoekt getuigen van dit incident omdat beide bestuurders tegenstrijdige aangiftes tegen elkaar hebben gedaan.
Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie of te bellen naar nummer 0900-8844.


---- --