Digitale Gemeente Houten

Concours Hippique Houten

zondag 6 mei 2007 - Bron: Rita van Rooijen

Op donderdag 17 mei vindt het Concours Hippique te Houten plaats, georganiseerd door de Paardenvrienden. Op dit concours kan gestart worden in de klasse B t/m Z2 dressuur en B t/m ZZ springen.

Dit jaar vindt tevens de voorselectie plaats voor een plek in de olympische equipe voor mensen met een lichamelijke beperking. Hiervoor dienen de kandidaten te starten in de gewone rubrieken van de klasse waarin zij startgerechtigd zijn. Daarnaast wordt door de deelnemers een kur op muziek gereden. Deze kur start rond 13.00 uur. Eveneens zal er in de middag een Jack Russel race gehouden worden. Iedereen met een Jack Russel kan deelnemen, inschrijven kan ter plaatse en is gratis. Het is een komisch gezicht om de honden met veel plezier achter een rode lap aan te zien rennen. Nog leuker is het vaak om naar de luide aanmoedigingen van hun baasjes te kijken.

Aansluitend aan het concours hippique vindt op 18 mei een menwedstrijd plaats. Er wordt zowel dressuur als een vaardigheidsproef verreden.

Het concours op 17 mei begint om 8.30 en duurt tot 17.00 uur. De menwedstrijd begint om 15.00 uur en eidingt rond 21.00 uur. Het terrein is aan de Tiendweg in 't Goy, net buiten de Rondweg van Houten. De toegang is gratis

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).