Gemeente Roermond

Route verkeer op N280 ter hoogte van Sint Wirosingel wijzigt weer

Door de werkzaamheden aan de A73 en N280-Oost komt er vanaf Hemelvaart (17 mei a.s.) verandering in de rijroutes bij de aansluitingen van en naar de N280 ter hoogte van de Sint Wirosingel en N68. Het laatste stukje Elmpterweg (N68) tussen de Sint Wirosingel en de toekomstige A73 wordt namelijk verwijderd (voor doorgaand verkeer) ten behoeve van de aanleg van diezelfde A73. De veranderingen worden voor de weggebruiker door middel van bebording aangegeven.
* Verkeer komende vanuit het westen (N280) richting Asenray en Duitsland kan de N280 blijven volgen over de nieuwe viaducten van de Sint Wirosingel en A73 heen en wordt vervolgens vanzelf op de N68 geleid. Verkeer komende vanuit het westen richting stadsdeel Swalmen en Roermond-Oost dient vóór het nieuwe viaduct gebruik te maken van de toekomstige afrit van de N280 richting Sint Wirosingel. Komende op de Sint Wirosingel kan men links- en rechtsaf zijn weg vervolgen.

* Verkeer komende vanuit het oosten (N68) richting centrum, Eindhoven, stadsdeel Swalmen en Roermond-Oost dient vlak vóór huize 'De Tegelarij' rechtsaf te slaan (dit wordt de toekomstige afrit 'Roermond-Noord' van de A73 richting N280). Richting centrum en Eindhoven kan men vervolgens de weg blijven vervolgen. Verkeer richting stadsdeel Swalmen en Roermond-Oost kan na de nieuwe viaducten over de A73 en Sint Wirosingel bij de eerstvolgende verkeerslichten linksaf slaan en komt dan weer op de Sint Wirosingel terecht.

* Verkeer komende vanuit het stadsdeel Swalmen (N271) richting centrum, Eindhoven, Asenray en Duitsland dient gebruik te maken van de nieuwe oprit richting N280 (ná het nieuwe viaduct van de N280 over de Sint Wirosingel rechtsaf). Bovenaan bij de verkeerslichten gaat men vervolgens links richting centrum en Eindhoven en rechts richting Duitsland.

* Verkeer komende vanuit het zuidoosten (N271/Sint Wirosingel) richting centrum, Eindhoven en Duitsland dient eveneens gebruik te maken van deze oprit (linksaf), die van hun uit gezien vóór het nieuwe viaduct van de N280 over de Sint Wirosingel ligt.

Eind mei wordt ook de weg Broekhin-Noord vanaf de Sint Wirosingel tot aan de Schouwberg afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit in verband met herinrichting van de weg. De bedrijven blijven bereikbaar. Hierover later meer.

Klik hier om de plattegrond met de wijzigingen te bekijken. Publicatiedatum: 11.05.2007 Bijgewerkt: 11.05.2007