Ingezonden persbericht


PERSBERICHT CULTUUR/MEDIA/RTV
Vrijdag 11 mei - 16.30 uur

http://www.dommelschlocalsonly.nl | http://www.livexs.nl http:// www.kxradio.nl
--

KXradio maakt marathon-uitzending op Dauwpop in kader van Dommelsch Locals Only!

Locals Only! on tour 2007 op Dauwpop

De zes populairste en beste Nederlandse independent bands van 2007 spelen op Hemelvaartsdag voor het eerst samen tijdens Dauwpop 2007 in Hellendoorn. Op 25 april kregen Cool Jimmy, Leine, Monokino, Monstertux, Sat2D en William Wixley te horen dat zij door het publiek en een jury uitverkozen zijn en daarmee een jaar intensief op tournee gaan in het kader van Dommelsch Locals Only! on Tour met LiveXS. Internetradio-zender KXradio zal op donderdag 17 mei vanaf het Dauwpop-terrein van 12 uur 's-middags tot 21.00 uur 's-avonds een rechtstreekse locatie-uitzending verzorgen.

Rob Stenders, Fred Siebelink, Willem Roose en Martijn Richters zullen tijdens de marathon-uitzending vanaf Dauwpop alle Local Heroes interviewen en de akoestische optredens wereldwijd uitzenden, maar ontvangen bijvoorbeeld ook veel andere festival-acts als Within Temptation en Nick & Simon. Het is voor het internetstation van Rob Stenders de eerste keer dat er vanaf een festival wordt uitgezonden.

Cool Jimmy (Utrecht), Leine (Amsterdam), Monokino (Amsterdam), Monstertux (Friesland), Sat2D (Limburg) en William Wixley (Zeist) touren na Dauwpop intensief verder. Op vrijdag 25 mei zijn de zes bands voor het eerst versterkt samen te zien in een poppodium. 013 Tilburg heeft de eer om de bands te mogen voorstellen met volwaardige sets. Een dag later, op zaterdag 26 mei, zijn de zes Local Heroes van 2007 van 12 uur tot 17.00 uur live te zien op een eigen Dommelsch Locals Only! Stage tijdens het Fries Straatfestival Leeuwarden.

Meer informatie: www.dommelschlocalsonly.nl

--