KNHS


Zusjes Van Lanen zetten de toon bij NK dressuur Junioren 17 mei 2007

EINDHOVEN (KNHS) - De zusjes Chantal en Michelle van Lanen uit Uden gaan aan de leiding in het Nederlands Kampioenschap dressuur voor junioren. Chantal (17) wist als enige van het achttien deelnemers tellende veld een score te behalen boven de zeventig procent (71.850%) met de van Bright Speed afstammende Beaujolais. Haar zusje Michelle (16) reed met de 17-jarige Incredible (v. Voltaire), die vroeger door Annemiek van der Vorm werd gereden, naar de tweede plek met 68.700%.

Voor de derde plaats meldden zich eigenlijk vier combinaties die elkaar in de dressuurproef amper iets ontliepen. Jarissa van Silfhout (Putten) staat derde met Trappel (v. Havel) op 67.900%, direct gevolgd door Merel Peper (Loosdrecht) met Flayrah (v. Michelangelo) op 67.850%, terwijl Laurens Sliepenbeek (Naarden) met S&A Ode (v. Jazz) nu vijfde staat op 67.7505. Danielle van Mierlo (Maasland) staat met Reggae (v. Kennedy) zesde met 67.500%. De verschillen tussen Jarissa van Silfhout en Danielle van Mierlo bedragen exact 0.4%, waardoor er in de tweede wedstrijd nog behoorlijke verschuivingen kunnen optreden.

Opvallend in deze wedstrijd, die onder regenachtige omstandigheden werd verreden, was dat de junioren in de top van het klassement zeer aanvallend reden. Voorzitter van de jury Adriaan Hamoen was bovendien lovend over de kwaliteit in de breedte van de paarden die in dit kampioenschap aan de start kwamen. "Je kunt zien dat er de afgelopen jaren goed is geïnvesteerd in de paarden en omdat het niveau hoog is trekt men zich ook nog eens aan elkaar op", zegt Hamoen. Ook ingenomen was Hamoen met de over het algemeen zeer aanvallende wijze van rijden die de ruiters in de top van het klassement lieten zien. "Het is een proef die voorwaarts gereden kan worden en als dat gebeurt wordt dat door ons ook gewaardeerd. Dat dan af en toe de oprichting iets verloren gaat moeten we voor lief nemen, want de ruiters zijn tenslotte nog er jong", aldus Hamoen.
Over de winnende proef van Chantal van Lanen was Hamoen enthousiast. "Een hele gedegen proef, waarin mede dankzij de ervaring van Chantal ook nog eens alles lukte en waarin geen fout werd gemaakt".

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag 1e onderdeel NK dressuur Junioren:


1) Chantal van Lanen (Uden) - Beaujolais - 71.850%
2) Michelle van Lanen (Uden) - Incredible - 68.7005
3) Jarissa van Silfhout (Putten) - Trappel - 67.900%
4) Merel Peper (Loosdrecht) - Flayrah - 67.850%
5) Laurens Sliepenbeek (Naarden) - S&A Ode - 67.750%
6) Danielle van Mierlo (Maasland) - Reggae - 67.500%
7) Mara de Vries (Poederoijen) - L'Espri DVB - 65.750%
8) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Red Diamond 4 - 65.450%
9) Robin Beekink (Vinkel) - Pablo - 65.000%
10) Patricia Salman (Noordwijk ZH) - Karmijn - 64.600%

Meer informatie zie: www.ch-eindhoven.nl