KNHS


Lotje Schoots slaat genadeloos toe in NK dressuur Young Riders 17 mei 2007

EINDHOVEN (KNHS) - In het Nederlands Kampioenschap voor Young Riders heeft Lotje Schoots (Abcoude) genadeloos uitgehaald. Zij neemt met Reine B (v. Rubinstein) de eerste plek in en met Luxform's Popey (v. Havel) de tweede. Even verrassend was het ijzersterke optreden van Cindy van den Berg (Almere) met Mix (v. Cocktail), die nu derde staat.

Lotje Schoots zette met Reine B, een dochter van Rubinstein, een zeer gedegen rit neer en stond bij alle vijf de juryleden op de eerste plaats. Daarmee lijkt de amazone op weg naar haar zevende Nederlandse titel. Eerder werd zij drie keer kampioen van Nederland met de pony Marco en behaalde zij bij de junioren drie Nederlandse titels, waarvan eentje - in 2006 - met Reine B en twee maal met Fhilippo. Met dit paard won zij ook de gouden team medaille op het EK en de individuele gouden medaille.
Ook Mix is een bekend paard, want Angela van den Berg was met deze ruin bijna onverslaanbaar. Nu wordt Mix, afstammend van Cocktail waarmee Anky van Grunsven succesvol was, uitgebracht door het jongere zusje van Angela en dat is dus Cindy van den Berg. Op geringe afstand volgen Diederik van Silfhout (Lunteren) met Ruby (v. Gribaldi), Marrigje van Baalen (Utrecht) met de hengst BMC Inspekteur (v. Darwin) en Inge Verbeek (Waalre) met Quidor. Deze drie combinaties kunnen het elkaar morgen behoorlijk lastig gaan maken in de strijd om de vierde plek, want Schoots en Van den Berg lijken - als het om de medailles gaat - nog net een maatje te groot.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag 1e onderdeel NK dressuur Young Riders:


1) Lotje Schoots (Abcoude) - Reine B - 72.355%
2) Lotje Schoots (Abcoude) - Luxform's Popey - 70.266%
3) Cindy van den Berg (Almere) - Mix - 69.688%
4) Diederik van Silfhout (Lunteren) - Ruby - 67.911%
5) Marrigje van Baalen (Utrecht) - BMC Inspekteur - 67.511%
6) Inge Verbeek (Waalre) - Quidor - 67.111%
7) Frances Blommers (Veldhoven) - Rosenthaler - 66.888%
8) Stephanie de Frel (Koewacht) - Narwick - 65.688%
9) Geert Jan Raateland ('s-Gravendeel) - Unterwelt - 65.244%
10) Stephanie de Frel (Koewacht) - Berkenhorst Artrax - 64.755%

Voor meer informatie zie: www.ch-eindhoven.nl