Gemeente Coevorden

Veilig zwemmen in Drentse zwemplassen

Provincie Drenthe Deze week (20) verschijnt de nieuwe folder van de zwemplassen in de provincie Drenthe. Naast informatie over de kwaliteit van het water in de 37 zwemplassen, zijn gegevens te vinden over allerlei voorzieningen. De waterschappen en de provincie waken over de kwaliteit van het water. Gedurende het seizoen van april tot en met eind september wordt de hygiëne en de veiligheid van de zwemplassen regelmatig gecontroleerd.

De eerste controle van dit jaar gaf aan dat het water in alle Drentse zwemplassen van goede kwaliteit is. Wanneer er een negatief zwemadvies of een zwemverbod voor een zwemplas wordt afgegeven, wordt dit altijd bekendgemaakt op de website www.drenthe.nl en op NOS teletekstpagina 725.

In de folder en op de website is ook veel informatie te vinden over de voorzieningen bij de officiële Drentse zwemplassen. Zo wordt aangegeven hoe diep het water is, of de oever geleidelijk afloopt en of er drijflijnen zijn, maar ook of er douches zijn en of er entree- of parkeergeld moet worden betaald. Geadviseerd wordt alleen te zwemmen in de zwemplassen die in de folder en op internet zijn aangegeven.

Verkrijgbaarheid

De zwemplassenfolder 2007 is verkrijgbaar bij het gemeentehuis, de bibliotheken en de VVV's. U kunt de folder ook downloaden op de site van de Provincie Drenthe.