Hulpverleningsregio Haaglanden


Brandweer redt 3 personen bij brand, Den Haag

Den Haag, 17 mei 2007

Vanavond is rond zeven uur brand ontstaan in een portiekwoning aan de Maartensdijklaan in Den Haag. Eén persoon raakte hierbij zwaargewond.

Een bewoner van een woning boven de brand belde de alarmcentrale dat er rook in zijn woning kwam. Bij aankomst van de brandweer was er een uitslaande brand in een woning op de begane grond. Op de eerste etage waren twee bewoners naar het balkon aan de voorzijde gevlucht, net boven de brand. De brandweer heeft deze mensen direct gered met behulp van een autoladder.

In de brandende woning trof de brandweer een bewusteloze vrouw aan op de bank in de woonkamer. Deze vrouw is naar buiten gebracht. De ambulancedienst heeft ter plaatse eerste hulp verleend.

De brandweer heeft de overige portiekwoningen ontruimd. Vier mensen werden tijdelijk elders opgevangen. Vier mensen zijn nagekeken door de ambulancedienst in verband met rookklachten.

De schade in de woning is groot. Een slaapkamer, de hal en een gedeelte van de keuken zijn uitgebrand. Verder heeft de woonkamer zware rookschade opgelopen. De woning is onbewoonbaar. Nadat de bovengelegen woningen waren geventileerd konden de bewoners weer terug naar hun woning.

De bewoonster is door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De schade bedraagt circa 100.000 euro.