Festival a/d Werf 2007 opent met wereldpremi?re Le Souk


UTRECHT, 20070301 -- Donderdag 17 mei opent Le Souk: Le dit du Bambou - Souk de la Parole het Festival a/d Werf 2007 met een grote markt van bamboe in de binnenstad van Utrecht. Bezoekers kunnen hier binnenlopen en ronddwalen tussen allerhande verhalenvertellers die als kooplieden hun marktkramen bemannen.

Le Souk komt vijf uur per dag tot leven. Het publiek dat de markt betreedt luistert naar verhalen en liederen, in een veelheid aan woorden en talen, verteld door kunstenaars. Maar de ervaring gaat ook verder: bezoekers begeven zich tussen de marktkooplieden, stellen hen vragen of worden uitgenodigd voor een kop thee. In Le Souk wordt zo de kwaliteit van intiem spel gekoppeld aan de visuele waarde en grootschaligheid van het locatietheater.

Initiatiefnemers van Le Souk zijn de gezelschappen Cie Caracol en Cie Bambuco, met kunstenaars uit Frankrijk, Australi? en Nederland. Coproductiepartners zijn Lieux Publics, L'Abbattoir, La Paperie en Angers (FR) en Huis en Festival a/d Werf (NL).

Festival a/d Werf is een producerend en programmerend theater-, beeldende kunst- en muziekfestival, dat zowel eigen Huis a/d Werf producties als externe producties presenteert. Het festival wil bijdragen aan de expertise en ontwikkeling van jonge makers, door hen ervaring op te laten doen binnen grote, internationale voorstellingen met gerenommeerde makers. De 22e editie van Festival a/d Werf, met ruim 40 producties op zo'n 20 Utrechtse locaties, vindt plaats van 17 t/m 26 mei 2007.





Festival a/d Werf