NCRV

Monarch of the Glen

Britse dramaserie(5)over familie MacDonald in Schotse Hooglanden

Vrijdag 18 mei
Nederland 2, 19.25 uur

Vanaf vrijdag 18 mei zendt de NCRV elke vrijdagavond de 10-delige Britse dramaserie Monarch of the Glen (serie 5) uit.

Bij Monarch of the Glen draait het allemaal om een bijzondere familie in een buitengewone omgeving. Archie MacDonald is 28 en staat op het punt samen met zijn vriendin Justine een trendy visrestaurant in Londen te openen. Hij is ambitieus en weet wat hij met zijn toekomst wil. Totdat zijn vader een ongeluk krijgt en Archie zich verplicht ziet terug te keren naar zijn geboortegrond: de Schotse Hooglanden.

Archie wordt onverwacht de nieuwe eigenaar van Glenbogle, één van de grootste landgoederen in Schotland inclusief 200 pachters én een bijbehorende bankschuld. Maar dat is nog niet alles, want Archies vader blijkt taaier dan verwacht en is niets van zijn oude koppigheid kwijtgeraakt. Archie zegt toe voorlopig te blijven om orde op zaken te stellen, maar door praktische en emotionele verwikkelingen ziet hij zich genoodzaakt langer te blijven dan hij verwacht had...

In serie 5 van Monarch of the Glen zijn de financiële problemen van Glenbogle voorbij en Archie twijfelt of zijn toekomst wel in Schotland ligt. Broer Paul keert terug naar Glenbogle, maar wordt met de nek aangekeken door de lokale bevolking. En de andere familieleden van de MacDonalds beleven turbulente (liefdes)avonturen.

Deel 1 tot en met 4 werd eerder door de NCRV uitgezonden in 2001-2003. Monarch of the Glen is geschreven door Michael Chaplin en geïnspireerd op de boeken van Compton Mackenzie.