Gemeente Tilburg

Datum 26 april 2007

Gratis openluchtbioscoop in Goirle, Tilburg en Waalwijk

Gemeenten brengen met "Al Gore in uw wijk" klimaatprobleem onder de aandacht

In de maanden mei, juni en juli organiseren de gemeenten Tilburg, Waalwijk en Goirle gratis voorstellingen van de klimaatfilm 'An inconvenient truth'. De voorstellingen vinden plaats in de openlucht en worden verzorgd door CosyMo's Solar Cinema. Deze rijdende bioscoop werkt geheel op zonne-energie. Met dit initiatief willen de gemeenten het thema klimaatverandering op een leuke en laagdrempelige manier onder de aandacht van een breed publiek brengen.

De rondtrekkende bioscoop doet achtereenvolgens verschillende wijken van Tilburg, Waalwijk en Goirle aan. Onder het motto 'Al Gore in uw wijk' kunnen bewoners gratis de film 'An inconvenient truth' van voormalig Amerikaans vice-president Al Gore bekijken. Deze film brengt treffend in beeld wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. De gemeenten willen met de film laten zien dat we er gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn onze invloed op het klimaat te beperken.

Brabant Bespaart!
Eén van de mogelijkheden voor burgers om zelf in actie te komen tegen klimaatverandering is energiebesparing. Om hen daarbij te ondersteunen is het digitale bespaarloket www.brabantbespaart.nl opgericht. Hier krijgen burgers een gratis energieadvies om hun woning energiezuiniger te maken. Bovendien komen zij via het loket direct in contact met bedrijven die de maatregelen kunnen uitvoeren.

Met de klapstoel naar de film
Met CosyMo's SolarCinema zetten de gemeenten de aanpak van het klimaatprobleem letterlijk 'in het zonnetje'. De rijdende bioscoop werkt namelijk op zonne-energie. Hierdoor is het mogelijk de film in de openlucht te vertonen. Bezoekers kunnen onder het genot van zelf meegebrachte hapjes en drankjes op hun eigen stoeltje of kleedje de film bekijken.

De filmavonden vinden plaats op:

Vrijdag 18 mei 21:30 uur Heuvelplein, Tilburg
Vrijdag 25 mei 21:30 uur Park Waspik, Waspik
Vrijdag 1 juni 22:00 uur Theaterplaats, Udenhout Vrijdag 8 juni 22:00 uur Frankische Driehoek, Goirle Vrijdag 29 juni 22:00 uur Westerpark, Tilburg
Vrijdag 6 juli 22:00 uur Grobbendonckpark, Goirle Zaterdag 7 juli 22:00 uur Vredesplein, Waalwijk
Vrijdag 13 juli 22:00 uur Wilhelminaplantsoen, Berkel-Enschot Zaterdag 14 juli 22:00 uur Wilhelminapark, Tilburg Vrijdag 20 juli 21:30 uur Evenemententerrein, Sprang - Capelle