Jazz voor straatkinderen in Latijns Amerika

15.05.2007 / 13:33 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Juconi

Juconi

http://www.juconi.nl/

The Hague Jazz vraagt 18 en 19 mei aandacht voor de Haagse stichting Juconi; Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen. De stichting zet zich volledig in om straatkinderen in landen als Mexico, Colombia en Ecuador van straat te halen en liefdevol in de Juconi-tehuizen op te vangen. De kinderen krijgen niet alleen goed te eten en medische zorg, maar ook persoonlijke aandacht, onderwijs en culturele vorming (voornamelijk muziek en dans). Verder leren zij een vak, zodat ze later op eigen benen kunnen staan en in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Jazz liefhebbers weten als geen ander hoe belangrijk muziek is en dat geldt ook voor de straatkinderen in Latijns-Amerika. Muziek heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Zo stimuleert het hen om hun talenten te ontdekken, maar het kan ook een goede afleiding zijn. U kunt u zich voorstellen dat kinderen die op straat leven vreselijke dingen meemaken. Muziek kan een manier zijn om deze nare ervaringen te verwerken.

Om de stichting op een ludieke manier aan de festivalbezoekers te presenteren staan de schoenpoetsertjes van Latijns-Amerika centraal. Bezoekers kunnen voor een bijdrage aan het goede doel hun schoenen laten poetsen. Verder zal een jazzy schoenenpoets entertainer aanwezig zijn die aandacht vraagt voor het werk van de stichting. Daarnaast trakteert hij de jazzliefhebbers op stand-up comedy en tap-dancing.

Voor meer informatie over Juconi, verwijzen wij graag naar de website: www.juconi.nl wilt u de kinderen steunen: GIRO 4007 t.n.v. St. Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen