TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 16-05-2007

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 18 mei
Nederland 1 - 20.30 uur

Vermist haalt loverboyslachtoffer op in rotterdam

De 17-jarige Angelique van Amsterdam is dinsdagmiddag ontsnapt uit de klauwen van loverboys. Drie weken eerder, op 26 april, was ze weggelopen uit een zorginstelling in Zwammerdam, samen met haar 18-jarige vriendje Rogerio. Angeliques moeder Anita was van meet af aan in zorg: "Ze is makkelijk te beïnvloeden. Het is een naïef kind dat graag aandacht krijgt. Ik ben bang dat er loverboys achter zitten". Anita kreeg gelijk want na de uitbraak uit de instelling werd Angelique naar kennissen van Rogerio gebracht in Rotterdam-West. Een sekspand waar meerdere meisjes werkten. Angeliques moeder bracht de vermissing direct naar buiten in de hoop dat haar dochter tijdig bevrijd zou worden. Twee keer belde Angelique naar huis, na nu blijkt, onder dwang. Anita: "Ze klonk heel down. Ik geloofde haar verhaal niet dat ze bij de moeder van een vriendin zat in Gouda". Drie weken na haar verdwijning wist Angelique deze week aan de bewaking van haar pooiers te ontkomen. Ze belde in paniek vanuit een belwinkel naar haar moeder op het moment dat deze samen met een cameraploeg van VERMIST op zoek was naar haar. Angelique snikte dat ze achterna werd gezeten door drugsdealers en dat er geen politie gewaarschuwd mocht worden omdat dan de meisjes die achterbleven gevaar zouden lopen. VERMIST bracht Anita in razende vaart naar Rotterdam-West waar moeder en dochter elkaar in de armen vielen. Toen bleek wat een gruwelijke ervaring Angelique heeft opgedaan in het pand waar Antilliaanse mannen onder leiding van Naldo haar dwongen tot seks: "Eerst waren ze aardig maar toen zeiden ze dat ik moest werken voor geld. Dat wilde ik niet en toen gaven ze me een pil en werd ik heel raar. Ik moest het doen met mannen". De blonde Angelique bleek een geliefde prooi bij de voornamelijk uit buitenlanders bestaande cliëntele want ze heeft in de periode dat ze gedrogeerd en misbruikt werd, talloze mannen af moeten werken. Ook het verstandelijk beperkte vriendje van Angelique, Rogerio, werd gebruikt. Hij moest geschikte meisjes ronselen. Anita belde na de onthulling van haar dochter met de politie die contact opnam met VERMIST voor het adres waar Angelique gegijzeld had gezeten. Enkele uren laten is een aantal mensen aangehouden waaronder Rogerio.

In VERMIST van vrijdag 18 mei het angstige avontuur van Angelique en haar ontsnapping uit handen van medogenloze mensenhandelaren.

Verder in VERMIST:

- Een zoektocht in Australië naar de zoon van de Nederlandse stuurman Majo Quist. Quist voer op het koopvaardijschip 'De Garoet' dat in 1944 werd getorpedeerd. Op dat moment was de Australische echtgenote van Quist enkele maanden zwanger.


- Amsterdamse moeder van zeven jonge kinderen al meer dan 15 jaar vermist. De 30-jarige Aniseh ging kerst 1991 naar een bruiloft in Duitsland en keerde niet terug. Op de bruiloftsband is ze te zien met een onbekende man in wiens gezelschap ze verdween nog voor de bruidstaart werd aangesneden.




TROS