Gemeente Zwolle

Vakantieweken voor jongeren


Datum uitgave: 05/16/2007

Moet uw gezin rondkomen van een laag inkomen en wilt uw zoon of dochter deze zomer graag op vakantie? De gemeente Zwolle verstrekt dit jaar een subsidie aan de Paasheuvelgroep. Daardoor kan uw kind tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan een vakantieweek in Vierhouten. Uw inkomen mag dan niet veel hoger zijn dan het bedrag van de bijstandsnorm.

Voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar is er een zomerkamp. Samen met maximaal 35 leeftijdsgenootjes kan uw kind een week lang deelnemen aan allerlei activiteiten. Zoals zwemmen, bosspelletjes doen, brood bakken boven een kampvuur en een speurtochten houden. Er is een binnenaccommodatie voor als het slecht weer is. Een groep van minimaal tien groepsleiders zorgt voor de begeleiding.

Jongeren van twaalf tot en met vijftien jaar kunnen kamperen op de jeugdcamping, met maximaal twintig jongeren op een gereserveerd terrein. De groepsleiding organiseert gezamenlijke activiteiten, zoals een dropping of een uitstapje met de groep. Het is de bedoeling dat aan deze activiteiten wordt deelgenomen. In overleg met de groepsleiding kunnen de jongeren bijvoorbeeld gaan zwemmen. Eten maken de jongeren zelf klaar. De groepsleiding helpt daarbij een handje. Voor wie geen tent heeft, is het mogelijk om een kampeerpakket te huren.

Voor zowel het zomerkamp als de jeugdcamping geldt een eigen bijdrage van 25,00 euro per persoon. Er is nog plek voor de periode 14 t/m 20 juli, 28 juli t/m 3 augustus en 4 augustus t/m 10 augustus 2007.

Intekenen voor deze vakantieweken kan tot uiterlijk 31 mei 2007, bij het secretariaat van de Cliëntenraad SoZaWe, Straussplein 5 in Zwolle. Het secretariaat is iedere werkdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt de aanmelding ook telefonisch doorgeven, op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 10.30 uur via (038) 425 88 55. Het aantal plaatsen voor de vakantieweek is beperkt. De Paasheuvelgroep, die verantwoordelijk is voor de organisatie, wijst de plaatsen toe.

omhoog
Bron: afdeling communicatie
Datum van 16-05-2007 tot 15-06-2007