Gemeente Zwolle

Film An Inconvenient Truth voor medewerkers gemeente Zwolle


Datum uitgave: 05/16/2007

De ruim 1100 medewerkers van de gemeente Zwolle krijgen de gelegenheid de film van Al Gore 'An inconvenient Truth' te bekijken. Wethouder Gerard van Dooremolen: 'Het milieu is van iedereen. We hebben er allemaal mee te maken, dus ook met de klimaatverandering: op het werk, school en thuis. De zorg voor het milieu is ook een zorg van de medewerkers van de gemeente Zwolle. De film drukt ons met de neus op de feiten en geeft aan dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen, ook op het werk.'

De dvd met de Al Gorefilm is begin mei door de gemeente Zwolle gratis beschikbaar gesteld aan alle Zwolse scholen. Veel scholen hebben het initiatief opgepakt en de film getoond aan leerlingen en leraren. 'De jeugd heeft de toekomst en de klimaatverandering gaat hen dan ook in het bijzonder aan, maar iets uitdragen en er zelf geen kennis van nemen kan natuurlijk niet. Daarom geven we onze medewerkers de gelegenheid de film ook te zien', aldus de wethouder.

Het programma dat de medewerkers wordt aangeboden duurt drie uur. Na de vertoning van de film kunnen de medewerkers deelnemen aan een workshop. Het college van B&W woont één van deze workshops bij. De raads- en commissieleden krijgen binnenkort hetzelfde programma aangeboden.
omhoog
Bron: afdeling Communicatie
Datum van 16-05-2007 tot 15-06-2007