Persberichten Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht, 18-05-2007

Hennepkwekerij

VEENENDAAL De politie heeft dinsdagavond 15 mei om 19.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning op de Mulderslaan.

De bewoner, een 54-jarige inwoner van Veenendaal, was eerder op de dag aangehouden voor een bedreiging die plaatsvond in de relatiesfeer. Omdat de man mogelijk gedreigd had met een vuurwapen of daarop gelijkend voorwerp werd een onderzoek in de woning van de verdachte uitgevoerd.

Hierbij werd een hennepkwekerij aangetroffen die in twee verschillende ruimten was opgezet. Alle apparatuur, waaronder een groot aantal lampen, ventilatoren, kweekbakken en filters, werd in beslag genomen. De planten, 193 stuks, werden vernietigd.

De politie maakt proces-verbaal op.

Te snel

RENSWOUDE De politie heeft woensdag 16 mei tussen 12.30 en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Dorpsstraat en de Hopeseweg.

Zes automobilisten werden bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij hun autogordel niet droegen.

Jongere met replicavuurwapen aangehouden

DOORN De politie heeft woensdag 16 mei om 16.20 uur een 17-jarige jongen uit Doorn aangehouden omdat hij met een replicavuurwapen in de Dorpsstraat liep.

De politie was gewaarschuwd door een getuige dat de jongen een vuurwapen liet zien aan andere jongens. De jongen werd, na het verhoor, overgedragen aan zijn ouders. Het replicawapen werd inbeslaggenomen. In overleg met justitie wordt de straf bepaald.

Auto-inbreker aangehouden

VEENENDAAL Een oplettende politieman was in zijn vrije tijd getuige van een auto-inbraak en waarschuwde zijn collegas van het district Heuvelrug. Op aanwijzing van de politieman kon een 14-jarige jongen uit Veenendaal worden aangehouden op het Zuiderkruis.

De getuige zag donderdag 17 mei om 01.00 uur dat de jongen een inbraak pleegde in een geparkeerde auto en zocht via het alarmnummer 1-1-2 contact met zijn collegas. De gewaarschuwde agenten troffen de verdachte aan bij een school op het Zuiderkruis en hielden hem aan. In zijn bezit werd inbraakgereedschap en een autoradio- annex Cd-speler aangetroffen. Deze bleek afkomstig te zijn uit een opengebroken auto elders in de straat.

Bij het onderzoek in de omgeving werd nog een tweede opengebroken auto aangetroffen. Onbekend is nog wat uit deze auto is gestolen.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Graffitispuiters aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft donderdag 17 mei om 03.15 uur een 28-jarige graffitispuiter uit Veenendaal op heterdaad aangehouden toen hij zijn tagsaanbracht op muren aan de Fluiterstraat.

Een getuige zag dat drie mannen graffiti spoten op de muren en waarschuwde de politie. Toen de agenten de opgegeven plaats van twee kanten, te voet, naderden zagen zij drie verdachten met spuitbussen in de weer. Op het moment dat zij de agenten waarnamen gingen zij er hardlopend en fietsend vandoor. Eén van hen kon worden aangehouden. Hij droeg handschoenen en was in het bezit van een schoudertas met enkele spuitbussen. Deze attributen werden inbeslaggenomen. Tegen de artiest werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor inrijden op verkeersregelaar

DOORN De politie heeft donderdag 17 mei om 20.10 uur twee inwoners van Doorn aangehouden die rond 19.00 uur betrokken waren bij het inrijden op een verkeersregelaar op de Driebergsestraatweg.

Op de bewuste weg waren regelaars actief in verband met het evenement Jij daar in Doorn. Ter hoogte van het Revius kwam vervolgens een blauwe auto met hoge snelheid aanrijden die slippend en met gillende/rokende banden stopte voor de verkeersregelaar. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Doorn, wenste niet te blijven staan en reed vol gas en opnieuw met gillende en rokende banden weg. De verkeersregelaar moest hierbij opzij springen om het vege lijf te redden. Omdat het kenteken van de auto bekend was konden de agenten gericht zoeken en werden de bestuurder en zijn eveneens 21-jarige bijrijder aangetroffen in een tuin op Kerkeland. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn want hij blies 520 ug/l. De passagier is na verhoor vrijgelaten maar de bestuurder werd ingesloten.