Politie Haaglanden

Persberichten 18 mei

Haaglanden, 18-05-2007

Trambeveiligers zwaar mishandeld
Den Haag - Vier jongens, 16, 17 en 18 jaar, uit Den Haag, hebben donderdagavond 17 mei twee Haagse trambeveiligers (33 en 38) zwaar mishandeld. Rond 20.00 uur 's avonds, gedroeg de groep jongens, die allen niet in bezit waren van een geldig vervoersbewijs, zich in tram 9 ter hoogte van de Fruitweg zeer vervelend. Hierop verzochten de trambeveiligers hen de tram te verlaten. Dit verzoek viel niet in goede aarde en liep vervolgens uit de hand. De twee beveiligers werden door de groep aangevallen en mishandeld. Een van de beveiligers werd dusdanig hard geslagen dat hij het bewustzijn verloor. Toegesnelde HTM-medewerkers en politieagenten konden in de tram één van de verdachten aanhouden. De andere drie waren gevlucht maar werden niet veel later in de Waldorpstraat gesignaleerd en aangehouden. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. De trambeveiligers zijn met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd maar konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Vallende bloempot raakt man
Den Haag Een 31-jarige Hagenaar is donderdagavond 17 mei omstreeks zeven uur gewond geraakt toen een onbekende vanaf een balkon een bloempot op zijn hoofd liet vallen. De dader liet de bloempot vallen vanaf een balkon aan de Neherkade. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis een hoofdwond laten hechten. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de bloempot.

Tranen bij bekentenis
Den Haag Een 34-jarige Hagenaar is donderdagavond 17 mei omstreeks half elf op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto. Een getuige zag de man een kraak zetten in de Linnaeusstraat en waarschuwde de politie. Agenten liepen de man kort daarna in de Scheppingstraat tegen het lijf, waar hij spontaan in tranen uitbarstte en de autokraak bekende. De man bleek een groot aantal spullen te hebben die eerder waren buitgemaakt bij inbraken en straatroven, waaronder pasjes en identiteitsbewijzen. Ook ontdekte de politie in de omgeving nog vijf opengebroken autos. De betrokkenheid van de verdachte bij deze autokraken wordt onderzocht.

Zes keer in één maand zonder rijbewijs
Den Haag Een 16-jarige jongen is donderdagmiddag 17 mei omstreeks half vijf voor de zesde keer in een maand tijd betrapt terwijl hij zonder rijbewijs op een brommer reed. Politieagenten betrapten de jongen op de Madurolaan en konden hem na een korte achtervolging aanhouden. De brommer is in beslag genomen.

Brandstichters aangehouden
Den Haag De politie heeft donderdagnacht 18 mei omstreeks kwart voor vier drie Haagse jongens van 19. 20 en 23 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting. De jongens hadden enkele vuilcontainers in brand gestoken en probeerden ook schommels in lichterlaaie te zetten. Getuigen belden de politie, die de verdachten na een korte zoektocht en een achtervolging kon aanhouden.

Gesnapt met wiet door bellen achter stuur
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar die donderdagavond 17 mei omstreeks kwart voor negen met een kofferbak vol wiet door de stad reed, had zich beter aan de verkeersregels kunnen houden. Politieagenten zagen de man met een mobiele telefoon aan zijn oor rijden en lieten hem stoppen. Tijdens het gesprek met de verdachte en het uitschrijven van een bekeuring roken de agenten een sterke wietlucht. Zij vroegen de man of hij zijn kofferbak wilde openen, waarin zakken met in totaal 18,5 kilo wiet lagen. Hierop is de man aangehouden.

Jongen in brand door spelen met vuur
Den Haag Een 17-jarige jongen uit Den Haag is woensdagavond 16 mei omstreeks kwart over zeven ernstig gewond geraakt toen hij met enkele vrienden in het Zuiderpark met vuur speelde. Iemand uit het groepje gooide een plastic bakje met benzine op en gedoofd vuurtje. Toen het bakje vlam vatte, gooide deze jongen het brandende bankje op de grond. Er ontstond een steekvlam. Omdat de 17-jarige te dicht bij de steekvlam stond, vatte zijn kleding vlam. Het slachtoffer dook de bosjes in, waar het vuur uiteindelijk doofde. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels opgenomen in het brandwondencentrum in Beverwijk.

Geen diefstal maar goed doel
Den Haag - Bij de politie kwam op woensdag 16 mei om 18.30 uur een melding binnen dat er in een tuin van een woning aan Laan van Eik en Duinen zon honderd fietsen zouden liggen. De melder vertouwde dit niet helemaal. Aangekomen bij de woning deed een 49-jarige Hagenaar open. Hij verklaarde de fietsen te verzamelen om ze vervolgens met een container naar Ghana te verschepen. Agenten controleerden of er geen sprake was van diefstal. Uit onderzoek bleek dat er geen gestolen fietsen tussen zaten. De man kan zijn nobele bezigheid voortzetten.

Veelpleger wordt herkend en betrapt
Den Haag - Een agent in burger betrapte op donderdag 17 mei om 16.15 uur in de Amalia van Solmsstraat een 49-jarige Haagse veelpleger. De politieman zag de man door de wijk fietsen en herkende hem als bekende veelpleger uit zijn wijk. Nog voor hij de man kon aanspreken zag hij dat hij zijn fiets bij een woning neerzette en direct een huis naar binnenliep. Toen de man weer naar buiten kwam, liep hij rechtstreeks in de armen van de agent. Tijdens de fouillering kwamen de agenten een gsm tegen. De 40-jarige Haagse bewoonster verklaarde later dat dat haar mobiel was. Zij was even naar de buurvrouw gelopen en had de deur open gelaten. De verdachte werd ingesloten en wordt vandaag 18 mei voorgeleidt bij de rechter-commissaris.

Recalcitrante verdachte vernielt ruit politieauto Den Haag - Een 21-jarige man uit Den Haag, was het donderdag 17 mei niet eens met zijn aanhouding. Agenten zagen twee mannen op de Gabriel Metsustraat handelen in narcotica en spraken hen daarop aan. Een van de mannen rende weg bij het zien van de agenten, de andere reageerde zeer recalcitrant en werkte niet mee aan zijn fouillering. Hij werd aangehouden. Nog voor de auto kon vertrekken, trapte de Hagenaar een van de achterruiten in. Ook in het bureau verleende de man geen medewerking. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

Zonder helm langs het politiebureau
Leidschendam - Een politieagent zag 17 mei om 13.40 uur een motorrijder zonder helm achter langs het poilitiebureau rijden. Een collega reageerde hierop en zag dat de motorrijder inmiddels wel een helm droeg, maar met te hoge snelheid de A4 opreed. Ter hoogte van het Prins Clausplein kon hij de man klokken op een gecorrigeerde snelheid van 163 km/uur. De 43-jarige motorrijder uit Capelle aan den IJssel kreeg een proces-verbaal, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg op het politiebureau van de agent die hem in eerste instantie had gezien, ook nog een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Politie houdt bromfietsdief aan
Leidschendam - Een 23-jarige man uit Leidschendam zag 17 mei om 05.05 uur dat iemand zijn brommer probeerde te stelen. Hij sprak de dader aan, die daarop een mes trok en er vandoor ging. De man belde de politie en kon een beschrijving geven van de dader waarop de agenten direct de omgeving afzochten. Om 05.30 uur zagen de agenten een jongen die voldeed aan het signalement en in zijn binnenzak vonden ze een mes. De 16-jarige jongen uit Leidschendam werd vervolgens aangehouden en na verhoor bekende de jongen de poging tot diefstal. Hij kreeg een prcoes-verbaal.

Jongeren mishandelen jongeren
Rijswijk De politie hield donderdag 17 mei om 22.00 uur op het Jaappad elf jongeren (12-17) jaar aan op verdenking van mishandeling van twee jongeren (16 en 19 jaar). Uit onderzoek dat twee jongens (15 en 16) een 19-jarige Rijswijk hadden mishandeld. Zij werden voor verhoor ingesloten. De andere jongeren werden direct in vrijheid gesteld en opgehaald door hun ouders. De aanleiding voor de ruzie is nog niet bekend.

Alcoholcontroles
Westland - 382 automobilisten op de Naaldwijkseweg in Naaldwijk moesten op 16 mei tussen 19.00 uur en 22.00 uur een alcoholtest ondergaan. Eén bestuurder, een 50-jarige vrouw uit 's-Gravenzande, kreeg een proces-verbaal omdat ze boven de wettelijk toegestane limiet van 220 ugl (=0,5 promille) zat. Zij blies 505 ugl. In 's-Gravenzande moest een 44-jarige man uit Maasdijk zijn rijbewijs inleveren toen hij 17 mei om 19.50 uur 615 ugl. blies.

Vader en dochter ijzerdief
Naaldwijk - Politieagenten zagen op 17 mei om 18.45 uur op een bouwterrein op de Galgeweg, in de buurt van het nieuwe politiebureau, dat twee mensen oud ijzer aan het inladen waren. Ze hielden een 56-jarige man en zijn 24-jarige dochter uit Naaldwijk aan. Ze claimden toestemming te hebben het ijzer op Hemelvaartsdag weg te mogen nemen. Navraag bij de aannemer leerde dat dit niet het geval kon zijn en dat er aangifte tegen hen gedaan werd. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie in actie voor goede doel
Delft Traditiegetrouw werd op Hemelvaartsdag in het centrum van Delft de Golden Ten Loop georganiseerd. Dit jaar alweer voor de twintigste keer. Onder de vele deelnemers ook een ruime delegatie van Bureau Delft. Onder aanvoering van plaatsvervangend Bureauchef Kees Zandbergen liepen twintig politieagenten mee. Niet alleen vanuit sportief oogpunt maar voornamelijk omdat zij een bijdrage wilde leveren aan de het goede doel. De agenten doneerden een vastbedrag per gelopen kilometer voor de stichting KIKA (Kinderen Kankervrij). Tevreden constateerden zij na afloop dat er 500,-- was opgehaald voor deze stichting. Naast het voltooien van de Golden Ten Loop gaf dat een uiterst goed gevoel om erna weer aan het werk te gaan.

Man in café aangehouden
Delft Politieagenten hielden donderdag 17 mei om 17.45 uur in een horecagelegenheid aan de Beestenmarkt een 48-jarige Delftenaar aan. De man bedreigde in de zaak een passant en deed alsof hij een wapen in zijn zak had. Politieagenten die een onderzoek instelden, hielden de man in de zaak aan. Uit onderzoek bleek dat de man geen wapen in zijn bezit had. Hij kreeg een proces-verbaal wegens het verstoren van de openbare orde.

Met vuurwapen onder buddyzit
Delft Tijdens een reguliere verkeerscontrole op woensdag 16 mei om 19.00 uur trof de politie een wapen aan. Op de Zuidwal controleerde een agent een bromfietser omdat hij zonder helm reed. De man toverde uit zijn buddyzit een vuurwapen. Al snel bleek het een replica te zijn. Het speelgoedwapen werd in beslag genomen en de 18-jarige verdachte kreeg een proces-verbaal. Een 20-jarige Delftenaar meldde zich korte tijd later aan het politiebureau en verklaarde dat het plastic speelgoed wapen van hem was. Ook deze man kreeg een proces-verbaal.

Auto ontploft op parkeerterrein
Delft Op een parkeerterrein van een hotel aan de Kleveringweg ontplofte donderdag 17 mei kort na middernacht een personenauto. Politie en brandweer die met groot materieel ter plaatse een onderzoek instelden constateerde dat de auto van een 57-jarige inwoner uit PijnackerNootdorp door een explosie was vernield. Niemand raakte daarbij gewond. Uit onderzoek bleek dat in het voertuig een lawinepijl tot ontploffing is gebracht waardor de auto zwaar beschadigd raakte. De politie stelt een onderzoek in.

Drukte bij Ikea
Delft - Een enorme toeloop aan bezoekers op Hemelvaartsdag 17 mei leidde ertoe dat de politie om 15.00 uur de toeritten van Rijksweg A13 naar Ikea voor al het verkeer afsloot. Door de enorme drukte ontstonden er gevaarlijke situaties. Mede omdat publiek de auto op de vluchtstrook parkeerde om zo het warenhuis te gaan bezoeken. Diverse autos werden weggesleept.

Vandalen aangehouden
Delft Twee jongeren (16 en 17 jaar) kregen vrijdagochtend om 04.20 uur van de politie een proces-verbaal. De jongeren staken nabij het NS Station aan de Van Leeuwenhoeksingel een krant in de brand en gedroegen zich balorig. Politieagenten wisten het vuurtje snel te doven en spraken de jongeren toe. Met de mededeling zich verder normaal te gedragen lieten zij de jongeren verder lopen. Via het cameratoezicht werden de jongeren gevolgd en tot verbazing besloten de jongeren er nog een schepje bovenop te doen. Zij trapten van vier geparkeerde auto;s op de Westvest de spiegels eraf. Hierop werden zij aangehouden en ingesloten. Van twee autos bleek de spiegel afgebroken te zijn. De andere autos werden niet beschadigd.

Man valt van ladder
Zoetermeer Een 51-jarige Zoetermeerder raakte donderdag 17 mei om 11.30 uur gewond na een val van een ladder. De man was in een tuin aan de Laurierzoom een boom aan het snoeien en viel van circa twee meter hoogte naar beneden. Met rugletsel werd de man vervoerd naar een ziekenhuis.

Een goede buur...
Zoetermeer - Aangezien de bewoner van een woning op de Heijermanshove enige tijd niet thuis verblijft, houdt zijn moeder een oogje in het zeil. Op 16 mei om 14.00 uur kwam zij er achter dat verschillende goederen uit de woning van haar zoon waren weggenomen en belde zij de politie. De agenten die een onderzoek instelden, hoorden van een getuige dat de goederen in een naastgelegen woning waren gezet. Toen de agenten desbetreffende woning betraden, vonden zij daar de weggenomen goederen en hielden de drie aanwezige personen (twee mannen van 25 en 30 jaar en een vrouw van 18 jaar, allen uit Zoetermeer) aan. De twee mannen worden vrijdag 18 mei voorgeleid in verband met betrokkenheid bij de diefstal, de vrouw is inmiddels weer in vrijheid gesteld.