Persberichten Binnensticht, 10.10 uur

Utrecht, 18-05-2007

Winkeldievegge na achtervolging aangehouden

BILTHOVEN - Een 35-jarige inwoonster van Soesterberg werd woensdag 16 mei om 11.35 uur aangehouden omdat zij even daarvoor een winkeldiefstal had gepleegd in een winkel op de Julianalaan.

Nadat zij de diefstal had gepleegd, en werd betrapt door het winkelpersoneel, ging zij er hardlopend vandoor in de richting van de Prins Bernhardlaan. De gewaarschuwde agenten zagen de dievegge, achtervolgd door medewerkers van de winkel, rennen op de Prins Bernhardlaan en hielden de verdachte aan.

In haar kleding werden meerdere goederen, ter waarde van 55 euro, aangetroffen.

De Soesterbergse werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten omdat zij veelpleegster was.

Te snel

DE BILT - De politie heeft woensdagmorgen 16 mei tussen 10.00 en 12.00 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg.

1353 Passerende automobilisten werden gemeten waarvan 43 bestuurders sneller reden dan de toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 126 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Dodelijk verkeersongeval

DEN DOLDER - Op donderdag 17 mei om 01.55 uur vond op de Dolderseweg een verkeersongeval met dodelijke afloop plaats.

De bestuurder, een 57-jarige inwoner van Bosch en Duin, reed met zijn auto over de Dolderseweg in de richting van Bosch en Duin toen hij, vermoedelijk door te hoge snelheid, in de berm is geraakt en enkele keren over de kop sloeg. De auto kwam op het dak tot stilstand tegen het hekwerk van een woning langs de Dolderseweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de bestuurder al te zijn overleden.

Bij de aanrijding kwam ook de brandweer ter plaatse omdat de auto benzine lekte en de kans op brand aanzienlijk was. Nadat de brandweer had gezorgd voor een veilige omgeving kon het slachtoffer uit de auto worden bevrijd en worden overgebracht naar het uitvaartcentrum.

De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.

Onder invloed

BOSCH EN DUIN/ZEIST - De politie heeft donderdag 17 mei twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Om 08.30 uur controleerden agenten een 28-jarige inwoner van Zeist toen hij met zijn bromfiets op de Hobbemalaan reed. De bestuurder droeg geen helm en probeerde zich aan een controle te onttrekken. Hij bleek onder invloed van alcohol want hij blies 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal voor meerdere overtredingen.

Later op de dag, om 22.30 uur, kreeg de politie de melding dat er op Het Rond een auto in brand zou staan. Ter plekke bleek dat de auto niet in brand stond maar dat de bestuurder, een 18-jarige inwoner van Zeist, tegen een lichtmast was gereden.

De bestuurder was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op de ademtestapparatuur blies hij 700 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt. De auto raakte total loss en werd weggesleept door een bergingsbedrijf.