Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 18 mei

Fryslân, 18-05-2007 * Politieberichten van donderdag 17 mei 11.00 uur t/m vrijdag 18 mei 07.00 uur

Drachten: airbags uit auto's gestolen.
De politie onderzoekt een serie inbraken in auto's in de nacht van woensdag op donderdag. Van in totaal 12 auto's werd die nacht een ruit vernield, waarna vervolgens de airbags werden weggenomen. De auto's stonden alle geparkeerd in de wijk De Drait op de Linde, de Zwemmer, de Tjonger, de Moezel, de Zuiderhogeweg, de Marne en de Burmanialaan. De politie heeft donderdag een uitgebreid buurtonderzoek gehouden dat echter geen resultaat heeft opgeleverd. De politie wil daarom graag in contact komen met mogelijke getuigen. Zij worden verzocht via tel.nr. 0900-8844 contact op te nemen.

Scharnegoutum: inbraak sportkantine
De politie onderzoekt een inbraak in de kantine van een sportcomplex aan de Fleardyk. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men het pand binnen door een raam te forceren. Het gehele pand werd doorzocht en er werden diverse vernielingen aangericht. Voor zover bekend wordt niets vermist. Een 44-jarige inwoner van Scharnegoutum deed aangifte.

Sneek: inbraak bedrijfspand
De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijfspand aan de IJlsterkade, die plaatsvond in de nacht van woensdag op donderdag. Van het pand werd een raam vernield, waarna onder meer een bromscooter en sierraden ter waarde van enkele honderden euro's werden weggenomen. Een 42-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Bolsward: wisseltruc
De politie onderzoekt een voorval waarbij een 50-jarige inwoner van Katwijk donderdagmiddag het slachtoffer werd van een wisseltruc. De man werd op de Snekerstraat door een hem onbekende man aangesproken, met de vraag of hij twee euro kon wisselen voor de parkeerautomaat. Terwijl hij de man wisselgeld gaf, greep deze in de portemonnee van het slachtoffer omdat hij het muntgeld anders gewisseld wilde hebben. Toen het slachtoffer later in zijn portemonnee keek bleken daaruit enkele honderden euro's te zijn verdwenen. De onbekende man had een donkere huidskleur, was 1,80- tot 1,85 meter lang en droeg een gelig T-shirt, een spijkerjasje en spijkerbroek. Hij reed in een oude grijze Opel Vectra met een Belgisch kenteken.

Harlingen: ongeval met letsel
De politie heeft donderdagavond geassisteerd bij een ongeval op de Kimswerderweg waarbij een 15-jarige inwoonster van Bolsward letsel opliep. Het slachtoffer zat achter op een scooter, die bestuurd werd door een 17-jarige inwoner van Witmarsum. Deze kreeg op de kruising met de Leeuwerik geen voorrang van een 66-jarige automobilist uit Harlingen. Bij de daarop volgende botsing liep de passagier van de bromscooter knieletsel op. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Leeuwarden: fietsster gewond
De politie heeft donderdagavond geassisteerd bij een ongeval op de Skrok, waarbij een 50-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. Een 24-jarige automobilist uit Leeuwarden opende het portier van zijn geparkeerde auto juist toen het slachtoffer voorbij fietste. Bij de daarop volgende botsing met het autoportier liep de fietsster hoofdletsel op, waarvoor ze per ambulance naar het MCL werd vervoerd. Daar bleken de verwondingen mee te vallen en kon ze na behandeling weer naar huis.

Appelscha: aanhouding
De politie heeft donderdagavond een 21-jarige inwoner van Appelscha aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 23-jarige inwoner van Drachten te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte toen de politie reageerde op meldingen van vechtpartijen op een parkeerterrein bij een sportcomplex aan de Boerestreek. De aangever zou door de verdachte zijn geschopt en geslagen. De politie nam de verdachte voor verhoor mee naar het politiebureau.

Balk: aanhouding
De politie heeft donderdagavond een 22-jarige inwoner van Gaasterlân-Sleat aangehouden. De man gedroeg zich tijdens het pleinfeest vervelend en was door beveiligingsmedewerkers diverse malen gevorderd zich te verwijderen. Toen hij daar geen gehoor aan gaf en zich steeds meer provocerend ging gedragen werd de politie gewaarschuwd. Deze hield de man op het Haskeplein aan nadat hij ook geen gehoor gaf aan meerdere vorderingen van de politie zich te verwijderen. Omdat vervolgens diverse omstanders zich met de aanhouding gingen bemoeien, kostte het enige moeite de verdachte naar het politiebureau af te voeren. Daar werd hij ingesloten.

Heerenveen: bromfietser onder invloed
De politie heeft donderdagavond een 28-jarige inwoner van de gemeente Heerenveen op de Marktweg aangehouden omdat hij onder invloed een bromfiets bestuurde. Hij moet op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 885 ug/l, werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 13 uren.

Leeuwarden: aanrijding onder invloed
De politie heeft donderdagavond een 22-jarige Leeuwarder aangehouden. De man was met zijn fiets op de Tuinen tegen een op het voetpad geparkeerde motor gebotst. Omdat hij onder invloed bleek te zijn moest hij op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Hij blies 870 ug/l, waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt.

Drachten: inbreker aangehouden
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 28-jarige Leeuwarder aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Roerdompstraat. Een omwonende had bij de politie gemeld dat er mogelijk ingebroken werd bij zijn achterburen. Toen agenten ter plaatse poolshoogte gingen nemen, troffen ze de verdachte in de tuin van de woning aan. Hij had een Tv-toestel in zijn handen dat hij uit de woning had weggenomen. Van de woning was een raam vernield. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.

Grou: aanhouding
De politie heeft een 60-jarige inwoner van Noardburgum aangehouden. De man werd midden in de nacht aangetroffen op de boothelling bij de brug op het Hoflân. Hij stond daar bij een afgemeerde sloep en probeerde zich bij de komst van de politie te verbergen. Aangezien hij geen goede verklaring voor zijn gedrag kon geven en vermoed wordt dat de sloep was gestolen, werd hij aangehouden en naar het politiebureau voor verhoor overgebracht.

Leeuwarden: bromfietser onder invloed
De politie heeft vrijdagmorgen een 28-jarige inwoner van Drachten op de Grote Hoogstraat aangehouden omdat hij onder invloed een bromfiets bestuurde. Hij moet op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 840 ug/l, werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 12 uren.