Gemeente Brunssum

Publieksprijs 8e Grafiekmanifestatie

Van vrijdag 18 mei tot en met zondag 3 juni 2007 vindt in Brunssum een expositie plaats met de werken van Suus Elkink-Martens en Jack Vreeke. Beide kunstenaars wonnen de publieksprijs tijdens de 8e Euregionale Grafiekmanifestatie, in oktober 2006. De expositie wordt gehouden in cultureel centrum d'r Brikke-Oave, aan het Lindeplein in Brunssum. Op vrijdag 18 mei vindt de officiële opening plaats, door wethouder Richard de Boer.

Tijdens de opening zullen werken van beide kunstenaars onder de bezoekers worden verloot.

jack vreeke

Publieksprijswinnaars

In oktober en november 2006 vond in Brunssum de 8e Euregionale Grafiekmanifestatie plaats, georganiseerd door de Ilse Frankenthal Stichting. Tijdens deze manifestatie konden bezoekers kenbaar maken welke werken hen het meest aanspraken. Uit de 60 kunstenaars die deelnamen aan de manifestatie kregen Suus Elkink-Martens en Jack Vreeke de meeste voorkeursstemmen.

Suus Elkink-Martens maakt lijnetsen met aquatinten waarin de mens centraal staat. Haar werk, uitgevoerd met weinig kleurgebruik en sobere of geen achtergronden, is gericht op het creëren van momenten van herkenning bij de bezoeker.

Jack Vreeke legt zich voornamelijk toe op het vastleggen, in schilderijen en aquarellen, van feestelijke situaties, zoals carnaval en straatfestivals. Maar zijn oeuvre is breder dan dat: op de 8e Grafiekmanifestatie toonden zijn winnende houtsnedes een dravend en galopperend trekpaard.

suus elkink

Opening

De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 18 mei 2007, om 19.00 uur, en zal worden verricht door wethouder Richard de Boer. Suus Elkink-Martens en Jack Vreeke zullen tijdens de opening aanwezig zijn. Onder de aanwezigen worden werken van beide kunstenaars verloot.

De expositie is aansluitend geopend, tot en met zondag 3 juni 2007. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur en (behalve op de woensdag) van 19.00 tot 21.00 uur. In het weekeinde is de expositie alleen op de zondag geopend, van 14.00 tot 17.00 uur. Op maandag 28 mei (Tweede Pinksterdag) geldt de zondagse openstelling.

De toegang is gratis.


---