Nurlaila Karim overhandigt gedichtenbundels aan Ambassadeur van Rwanda


DEN HAAG, 20070511 -- Op vrijdag 18 mei 2007, vanaf 13.00 uur vindt de officiële overhandiging plaats van de gedichtenbundels van Daniel Bernard door Nurlaila Karim, ambassadrice van Nederland Positief. Zij overhandigt aan de ambassadeur van Rwanda in Den Haag, Jean Pierre Bizimana, 2 gedichtenbundels van de Haagse dichteres Daniel Bernard. De bundels, "Op het lijf geschreven" en "Inspireer een leven", hebben tot doel een steentje bij te dragen ter ondersteuning van projecten in Rwanda van de Amahoro Foundation.

Christian Houkes, oprichter en voorzitter van de stichting Nederland Positief zal tijdens deze gelegenheid samen met de aanwezigen het logo en de website voor de campagne Rwanda Positive onthullen. Daniel Bernard zal de functie van ambassadrice voor de campagne Rwanda Positive gedurende een periode op zich nemen.

Hope after Rape is een van de projecten die wordt ondersteund en zich ten doel stelt seksueel misbruikte vrouwen en kinderen te helpen in Rwanda. Een van de recente programma´s is het opvanghuis waar de kinderen kosteloos onderwijs kunnen volgen, een centrum voor aids voorlichting is opgericht en een campagne over geweldloosheid voor de studenten is georganiseerd, micro-krediet inkomen is gerealiseerd waardoor activiteiten kunnen worden gegenereerd en andere initiatieven ondernomen.

28 bekende Nederlanders werkten mee aan de bundel "Op het lijf geschreven" waaronder:
Nurlaila Karim, Paul Verhoeven, Frans Molenaar, Joop van Tellingen, Roberto Dresia, Sandra Reemer, Danny de Munk, Elena Bezprozvannykh, Ans Markus, Robert Schoemacher, Belinda Meuldijk, Marijke Helwegen, Susan Smit, Ronald
Kolk, Andy Uffels, Corry van Gorp, Henriëtte Dijkinga, Addy van den Krommenacker, Michelle David, Jaap Rijnbende, Rocq-E Harrell, Vivian Callender, Laura Vlasblom, Mieke Roovers, Mavis Albertina, Denise Mulder, Lonny Gerungan.
Allen ondersteunen zij het doel van deze bundel.
Gedurende een interview, hebben allen antwoord gegeven op een vijftal vragen. De antwoorden op deze vragen zijn verweven in een inspirerend gedicht.

De gedichtenbundels worden in eigen beheer uitgegeven, (www.inspirealife.com ) en zullen vanaf 19 mei 2007 te koop zijn bij de betere boekhandel o.v.v. "Op het lijf geschreven" ISBN 90-75675-65-8 voor Euro 17,50, "Inspireer een leven" ISBN 90-75675-53-4 voor Euro 9,95.
U bent van harte welkom om deze gelegenheid bij te wonen op de Ambassade van de Republiek van Rwanda, President Kennedylaan 19, Den Haag.

Ingezonden persbericht