Ingezonden persbericht


CHELSEA ZESDE DEELNEMER AAN HET TERBORG TOERNOOI

De Engelse topploeg Chelsea is de zesde deelnemer aan het 28e A-jeugd- voetbaltoernooi van Terborg. De Londense miljoenenclub is eigendom van de steenrijke Russische zakenman Roman Abramovitsj en werd afgelopen jaar met het eerste elftal kampioen van Engeland.

Onlangs gaf Abramovitsj aan dat de club zich zal moeten gaan inhouden op de transfermarkt bij de aankoop van nieuwe spelers. "De strategie is zelf spelers opleiden in onze eigen voetbalschool. Daarin is veel geïnvesteerd. We hopen dat die de nodige talenten zal afleveren. We gaan de komende jaren minder geld steken in aankopen", aldus de steenrijke Rus in Sunday's Observer.

Bij Chelsea staan de Nederlandse spelers Arjen Robben en Khalid Boularouz onder contract. Verder is de Nederlander Ruud Kaiser jeugdtrainer van het elftal Onder 18 jaar, oud-spits Hans Gillhaus is Director Oversees Scouting, en de Nederlandse Deen Frank Arnesen is Youth Academy Director bij de Londense club.

Het 28e internationale A-jeugdvoetbaltoernooi in Terborg wordt vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 mei 2007 gehouden op de velden van sportcomplex De Paasberg in het Achterhoekse Terborg.

Naast Chelsea doet ook de traditionele top drie van Nederland mee aan het Terborg Toernooi, te weten: Ajax, PSV en Feyenoord.

Titelverdediger Atletico Miniero uit Brazilië is ook weer van de partij. De Zuid-Amerikaanse balkunstenaars wonnen vorig jaar de finale van Boca Juniors.

Ook Boca Juniors uit Argentinië is wederom te gast op het Terborg Toernooi. De ploeg van oud-voetballer Diego Maradona won het Terborg Toernooi in 2004.

------------------------E I N D E P E R S B E R I C H T----------------------------

Voor meer informatie omtrent bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met:

Vidal Horjus
Manager PR en Communicatie Terborg Toernooi
Tel: (06) 50 28 43 00
Privé: (0314) 62 50 05

---

Loting Terborg Toernooi: woensdag 28 maart 2007.
Aanvang: 13.00 uur. Inloop: 12.30 uur.
Locatie: Café en Zalencentrum De Paasberg te Terborg.

Noot: Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe website van het Terborg Toernooi. Hierdoor kan het zijn dat de informatie op de site niet up-to-date is.


---- --