Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Extra Haagse acts op The Hague Jazz

De programmering van het festival The Hague Jazz is uitgebreid met drie extra Haagse acts.

In samenwerking met de R.G. Ruijs Stichting zijn zangeres Dez met haar nieuwe jazzband, toetsenist Sven Figee met zijn project Sven Hammond Soul en zangeres Hilly Ong Alok aan de programmering van het festival toegevoegd. De R.G. Ruijs Stichting en The Hague Jazz zijn overeengekomen volgend jaar een bredere samenwerking op te zetten, om Haags jazz-, blues- en soultalent een kans te geven op het evenement op te treden.

Tijdens de tweede editie van het festival The Hague Jazz zijn er concerten van acts als Solomon Burke, Hans Teeuwen, Earth, Wind & Fire, Candy Dulfer, Rita Reys, Percy Sledge en Zuco 103. In totaal zullen op 18 en 19 mei zo'n tachtig acts optreden op tien podia in het World Forum (voormalige Congresgebouw). Op 16 mei is er een gratis preview in Den Haag en Scheveningen. Naast de genoemde Haagse acts zijn er op het festival ook optredens van Haagse artiesten als Boris van der Lek, David Samson, Erik Ineke, DJ Kikke (bij Hans Dulfer) en Rose (bij Kraak & Smaak).

De R.G. Ruijs Stichting zet zich in voor talentontwikkeling op het gebied van muziek, literatuur en andere kunsten. De stichting (vernoemd naar de gelijknamige Belgische cultuurfilosoof) creëert mogelijkheden voor talenten om zich verder te ontwikkelen en te presenteren aan een groter publiek. Daarnaast biedt de R.G. Ruijs Stichting middels evenementen, manifestaties, uitgaves en andere media het cultuur- en maatschappelijk geïnteresseerde publiek de mogelijkheid kennis te nemen van het aanwezige talent. Naast het ontplooien van nieuwe, eigen initiatieven werkt de R.G. Ruijs Stichting graag en veel samen met andere actieve organisaties.

Meer informatie: www.thehaguejazz.nl - www.stichtingruijs.nl