Kröller-Müller Museum


Persbericht

Meet the Artist: Pjotr Müller in Kröller-Müller beeldentuin

Unieke kans om kunstenaar te ontmoeten én zijn nieuwste kunstwerk te zien

Otterlo, 23 april 2006

Naar aanleiding van een succesvol initiatief in voorgaande jaren, organiseert het Kröller-Müller Museum ook deze zomer een Meet the Artist bijeenkomst. Dit jaar kunnen bezoekers kennismaken met de Nederlandse kunstenaar Pjotr Müller op vrijdag 18 mei tussen 14.00 tot 16.00 uur, in de beeldentuin van het museum.

Aanleiding van dit Meet the Artist programma is de nieuwe aanwinst van deze kunstenaar in de beeldentuin: Het huis van dr. Jung (2004-2006). Het museum heeft meerdere werken van Müller in zijn collectie, vooral werken op papier. Eerder maakte Müller het werk To Noumenon in de beeldentuin, net als Het huis van dr. Jung een tijdelijke aanwinst die bedoeld is om op een natuurlijke manier te vergaan.

Pjotr Müller (1947) is momenteel bezig met het bouwen van zijn kunstwerk in de beeldentuin. Dit werk bestaat drie grote langwerpige "dozen" van afvalhout, die samen een huis vormen. In dit huis staan vijf gipsen beelden van de hand van dezelfde kunstenaar geëxposeerd. Müller wil met zijn kunst bereiken dat er interactie is tussen kunstobject en toeschouwer. De toeschouwer/bezoeker mag het huis betreden.

Voor deze bijeenkomst hoeft u niet te reserveren. Uw entreebewijs voor het museum voldoet om de kunstenaar te ontmoeten. De ontmoeting vindt plaats in een informele sfeer bij het kunstwerk, zonder lezing of inleiding.

# # # #




Kröller-Müller Museum