Gemeente Tilburg

Datum

15 mei 2007

Gratis openluchtbioscoop in Tilburg
Gemeenten brengen met "Al Gore in uw wijk" klimaatprobleem onder de aandacht

Op vrijdagavond 18 mei om 21.30 uur organiseert de gemeente Tilburg een gratis voorstelling van de klimaatfilm `An inconvenient truth' op het Heuvelplein. De voorstelling vindt plaats in de openlucht en wordt verzorgd door CosyMo's Solar Cinema. Deze rijdende bioscoop werkt geheel op zonne-energie. De wethouder van Milieu, Marieke Moorman geeft om 21.30 uur het startsein voor deze eerste openluchtvoorstelling op zonne-energie. De film is om ongeveer 23.30 uur afgelopen.

SolarCinema is een rondtrekkende bioscoop. Deze doet achtereenvolgens verschillende wijken van Tilburg, Waalwijk en Goirle aan. Onder het motto `Al Gore in uw wijk' kunnen bewoners gratis de film `An inconvenient truth' van voormalig Amerikaans vice-president Al Gore bekijken. Deze film brengt treffend in beeld wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. De gemeenten willen met de film laten zien dat we er gezamenlijk 013 542 88 07 verantwoordelijk voor zijn onze invloed op het klimaat te beperken.

Brabant Bespaart!
Eén van de mogelijkheden voor burgers om zelf in actie te komen tegen klimaatverandering is energiebesparing. Om hen daarbij te ondersteunen is het digitale bespaarloket www.brabantbespaart.nl opgericht. Hier krijgen burgers een gratis energieadvies om hun woning energiezuiniger te maken. Bovendien komen zij via het loket direct in contact met bedrijven die de maatregelen kunnen uitvoeren.

Met de klapstoel naar de film
Met CosyMo's SolarCinema zetten de gemeenten de aanpak van het klimaatprobleem letterlijk `in het zonnetje'. De rijdende bioscoop werkt namelijk op zonne-energie. Hierdoor is het mogelijk de film in de openlucht te vertonen. Bezoekers kunnen onder het genot van zelf meegebrachte hapjes en drankjes op hun eigen stoeltje of kleedje de film bekijken. Servicedienst Faciliteiten De filmavonden vinden plaats op: Personeel Informatisering Vrijdag 18 mei 21:30 uur Heuvelplein, Tilburg Financiële Administratie Vrijdag 1 juni 22:00 uur Theaterplaats, Udenhout Juridische Zaken Vrijdag 29 juni 22:00 uur Westerpark, Tilburg Communicatie Vrijdag 13 juli 22:00 uur Wilhelminaplantsoen, Berkel-Enschot Zaterdag 14 juli 22:00 uur Wilhelminapark, Tilburg


---
Voor de pers
Yvanca Wensing, communicatie gemeente Tilburg, 013 - 542 88 07 Marlies van Brunschot, woordvoerder gemeente Tilburg, 013 - 542 97 05


---- --